Zeljkovic fixade första trean

Örgrytes första seger, Norrby och GIF Sundsvall hakar på i toppen och ett avgörande mål från en startdebutant i Östertröjan. Så sammanfattar vi lördagens Superettan-matcher.

Akropolis IF – Örgryte IS 0–1
ÖIS har haft lite motvind i inledningen av Superettan 2021, men idag kom äntligen säsongens första seger. Den satt dock hårt inne och säkrades först med fem minuter kvar att spela. Med sitt fjärde mål för säsongen löste Ajdin Zeljkovic de tre pinnarna och Örgryte fick äntligen fira en seger.

IK Brage – Norrby IF 1–2
Hemmalaget inledde bäst i Borlänge och tog ledningen redan efter åtta minuters spel när Bjarni Antonsson Duffield hittade nätet. Men motgångarna fortsätter för Brage och gästande Norrby kvitterade bara sex minuter senare.

I den andra halvleken avgjorde också boråsarna när Dijan Vukojevic hittade en djupledslöpande Bubacarr Jobe. Anfallaren placerade elegant in 2-1 och i och med segern är Norrby uppe på fjärde plats i tabellen.

GIF Sundsvall – Vasalunds IF 3–2
Hemmalaget fick en drömstart och hade 3-0 i ryggen redan efter 18 minuters spel. Pontus Engblom gjorde 1-0 efter två minuter, Erik Andersson utökade efter åtta och Engblom gjorde sitt andra när han stötte in trean efter en dryg kvart. Läget såg mörkt ut för Vasalund, men man jobbade sig in i matchen i den andra halvleken. Charbel Georges frispark från långt håll seglade i mål och med fem minuter kvar skapade Alexander Andue ordentlig nerv i matchen när han reducerade ytterligare. Men fler mål blev det inte, Giffarna höll undan och tog tre nya poäng.

Helsingborgs IF – Östers IF 0–1
Efter två raka förluster fick Östers IF äntligen fira tre poäng igen. På Olympia i Helsingborg blev Filip Örnblom, i sin första match från start, matchens enda målskytt när han skallade in gästernas segermål i starten av den andra halvleken.