Zekovic till AFC Eskilstuna

20 december, 2021 kl 12:53 Efter tolv mål i Ettan för Oskarshamns AIK har Sadmir Zekovic skrivit på för AFC Eskilstuna.

Anfallaren Sadmir Zekovic har ett förflutet i italienska Catania dit han flyttade från Malmö 2012. Några A-lagsmatcher för den dåvarande Serie A-klubben blev det dock inte utan Zekovic fick spela Primaverafotboll. 

2014 valde han att flytta till Island. Det blev dock bara ett år i Reykjavik innan han vände hem till Sverige. Sedan dess har han bland annat representerat Kristianstads FK, IFK Malmö, Utsiktens BK och senast Oskarshamns AIK.

I Ettan 2021 gjorde 27-åringen tolv mål på 29 matcher och AFC Eskilstunas tränare, Jawad Al Jebouri, är säker på att man fått in en viktig pusselbit:

– Med Sadmir får vi en vinnarskalle och karaktär som kommer att bidra med det lilla extra som krävs för att vinna matcher. Han tar mycket ansvar och kommer att bli en ledartyp i vår unga trupp. Han vägrar ge sig och visar tydligt med sitt kroppsspråk och hårda arbete ute på plan att han aldrig ger upp.

Zekovic själv är övertygad om att klubben kan uppnå stora saker tillsammans.

– Det klickade direkt när jag pratade med Jawad. Jag har höga ambitioner och det har klubben också. Det är dags för mig att ta nästa steg och det samma gäller för AFC. Allsvenskan ska inte vara någon omöjlighet om vi jobbar hårt tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Oavgjort på Borås Arena

9 aug 2022
IK Brage kom tillbaka två gånger om och säkrade en poäng i bortamötet med Norrby IF. Samtidigt slutade övriga två tisdagsmatcher 0–0.

Örgryte IS vann i Örebro

8 aug 2022
Ett tidigt mål från Anel Rashkaj räckte till seger för Örgryte IS borta mot Örebro SK. Samtidigt kunde BP och Jönköpings Södra bortaslå Västerås SK respektive AFC Eskilstuna.

Efterlängtad ÖFK-seger

7 aug 2022
Efter 13 raka matcher utan seger fick tabelljumbon Östersund äntligen fira tre poäng. Serieledande HBK vände underläge och plockade tre nya pinnar i toppen.

Sommarens övergångar i Superettan

4 aug 2022
Så här har ditt lag förändrats under sommaren.

Jönköpings Södra vände och vann

4 aug 2022
Jönköpings Södra vände och vann i hemmamötet med Västerås SK. Samtidigt plockade även Östers IF tre poäng på hemmaplan.

Nominerade till Månadens Tränare

4 aug 2022
Magnus Haglund, Kleber Saarenpää och Kristian Haynes har chansen att plocka hem priset som Månadens Tränare.

De kan bli Månadens Spelare i juli

4 aug 2022
Cooper Love, Baffo och Johansson är nominerade till priset som Månadens Spelare i Superettan i juli.

Halmstads BK starkast på Vångavallen

3 aug 2022
Halmstads BK tog nya poäng i toppen av tabellen via en fyramålsseger borta mot Trelleborgs FF.

Örgryte IS säkrade tre viktiga poäng

31 jul 2022
Örgryte IS lämnar nedflyttningsplatsen efter seger borta mot Utsiktens BK. Samtidigt kom Östers IF ikapp borta mot Västerås SK och lagen fick dela lika.

Viktig seger för Brage i Örebro

30 jul 2022
Brage tog tre poäng som gör att man hakar på i toppen. Lördagen bjöd annars på tre oavgjorda matcher, ett sent HBK-avgörande och en svängig match i Borås som slutade i TFF-seger.

Östers IF tog en efterlängtad seger

26 jul 2022
Östers IF säkrade sin första trepoängare sedan 28 maj – och hakar nu på i toppen i Superettan. Samtidigt delade Örgryte IS och Västerås SK på poängen i Göteborg.

Trelleborgs FF vände och vann mot Skövde AIK

25 jul 2022
Jack Cooper-Love gav sitt Skövde AIK ledningen – men under inledningen av den andra halvleken kunde Trelleborgs FF med två raka mål säkra segern.