VSK säljer skyttekungen Granath till Halmstad

9 januari, 2023 kl 14:09 Viktor Granath slog målrekordet i Superettan med sina 24 kassar förra säsongen. Nu säljs han av Västerås SK till Halmstads BK.
– För ett år sedan kom jag till en klubb som trodde på mig och det är jag evigt tacksam för, säger Granath.

För ett år sedan värvades Viktor Granath till Västerås SK från SKövde AIK. Efter en fantastisk säsong i Superettan 2022 med målrekord och en utnämning till seriens bästa spelare så går karriären nu vidare i Halmstads BK. HBK, somkom tvåa i Superettan i fjol, köper loss den 28-årige anfallaren, som säger så här om att nu lämna Iver Arena.

– För ett år sedan kom jag till en klubb som trodde på mig och det är jag evigt tacksam för. Det har varit ett minst sagt speciellt år för mig med skada på första träningen till ett målrekord som vi alla har bidragit till. Jag vill tacka alla mina fina lagkamrater, tränarstab, Kurre och Fehmi och alla underbara supportrar, säger Viktor Granath.

VSK:s manager Kalle Karlsson kommenterar övergången:

– Viktor Granaths säsong 2022 i VSK-tröjan kommer den här stan minnas i många år framöver. Från lång skadeperiod på försäsongen till ett fenomenalt målrekord och pris som Superettans bästa spelare. Viktor har varit otroligt fokuserad på att utveckla sig varje dag i träning och det är häftigt att en karriär kan ta fart på det här sättet så sent. Han har alltid varit lojal och vid sidan av alla mål har han också tagit jobbet för laget i alla lägen. Han lämnar klubben med våra varmaste lyckönskningar och vi lägger nu all kraft på att hitta en bra ersättare.

Läs mer på VSK:s webbsida.

Foto: Bildbyrån

GIF Sundsvall värvar Jajic från VSK

31 jan 2023
Dusan Jajic byter Västerås SK mot GIF Sundsvall. Den 24-årige mittfältaren har skrtivit på ett treårskontrakt med Giffarna.

Stojanovic Fredin tillbaka i HIF

30 jan 2023
Helsingborgs IF har gjort klart med målfarlige mittfältaren Oliver Stojanovic Fredin från Sollentuna FK. 25-åringen tillhörde HIF som ungdomsspelare och ser nu fram emot att återvända till Olympia. – Jag är glad och stolt. Jag är uppvuxen i Helsingborg, min morfar var ordförande i klubben och jag sprang runt här som knatte, säger Stojanovic Fredin till hif.se.

Granaths ersättare på plats i VSK

27 jan 2023
Västerås SK värvar Jabir Abdihakim Ali från Sandvikens IF. Anfallaren gjorde i fjol 22 mål i Ettan Norra. – Jag känner att VSK är ett spännande projekt. Det är ett bra fotbollslag med en bra tränare, säger 23-åringen.

VSK säljer skyttekungen Granath till Halmstad

9 jan 2023
Viktor Granath slog målrekordet i Superettan med sina 24 kassar förra säsongen. Nu säljs han av Västerås SK till Halmstads BK. – För ett år sedan kom jag till en klubb som trodde på mig och det är jag evigt tacksam för, säger Granath.

Landskrona lånar in Edvardsson

22 dec 2022
Unge mittfältaren David Edvardsson från Malmö FF kommer att spendera 2023 på lån i Landskrona BoIS. – David är en ”BoIS-mittfältare” utifrån sina kvaliteter i passningsspelet, kommenterar sportchefen Erik Edman.

Spelschemat för omgång 1-16

20 dec 2022
​​​​​​​Datum och avsparkstider för omgång 1-16 i Superettan är fastställt.

Per-Ola Ljung ny huvudtränare i Trelleborg

16 dec 2022
Under torsdagen presenterade Trelleborgs FF Per-Ola Ljung som ny huvudtränare för laget. – Det är en tränare med bred erfarenhet inom olika områden, inte minst som huvudtränare på elitnivå, säger TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson.

Backman byter Kalmar mot ÖSK

13 dec 2022
Örebro SK har gjort klart med 21-årige Victor Backman från Kalmar FF. – Jag ser fram emot att bidra så mycket jag kan för att vi ska nå en bra placering nästa säsong, säger mittfältaren.

Aubynn ny huvudtränare i ÖIS

7 dec 2022
Under onsdagen meddelade Örgryte IS att man går skilda vägar med tränaren Brynjar Gunnarsson. Ersättare blir tidigare ÖIS-spelaren Jeffrey Aubynn. – Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på ÖIS-gården, säger Aubynn.

Ny tränarduo i BP

6 dec 2022
BP vann Superettan och spelar i Allsvenskan 2023. Christer Mattiasson har lämnat för IK Sirius och laget kommer ledas av Olof Mellberg och Andreas Engelmark.

Så spelas Superettan 2023

5 dec 2022
Omgångarna och huvuddatumen för Superettan 2023 är fastställda. Ligan börjar helgen 1-4 april och slutar lördag den 11 november.

Så gjorde BP sina mål 2022

30 nov 2022
BP vann Superettan och precis som vanligt tar vi en titt på segrarnas mål under året. Var det något som stack ut?