Vinnarpengar till barn och ungdomar

24 juni, 2021 kl 15:25 Varje månad får vinnaren av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan respektive Superettan 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudpartner Unibet att skänka till sin klubbs samhällsengagemang. Maj månads prispengar går i huvudsak till barn och ungdomar.

I Superettan blev AFC Eskilstunas Alexander Ahl-Holmström månadens spelare. Gotlänningen väljer att skänka sina pengar till föreningen Grunden i Eskilstuna. Föreningen Grunden är en ideell förening som jobbar för att personer med mental eller fysisk funktionsvariation ska få en så bra vardag som möjligt. AFC Eskilstuna har i flera år samarbetat med Grunden.

Alexander, som blev uppmärksammad på arenan när AFC Eskilstuna mötte Falkenbergs FF, säger så här om varför han skänker penarna till Grunden:
– Samarbetet med Grunden började långt innan jag kom till AFC och jag tycker det är ett fint initiativ. Jag hoppas att vi snart får deras stöd från läktaren igen och att dem kan göra något extra kul för de här pengarna. 

PK20210612_003

Månadens tränare i Superettan i maj blev IFK Värnamos Robin Asterhed och Jonas Thern. Duon som uppmärksammades när IFK Värnamo tog emot Trelleborgs FF på hemmaplan i Superettan skänker sina 10 000 kronor till klubbens ungdomsprojekt som de driver tillsammans med Värnamo kommun.

– Vi väljer att skänka pengarna till vår grupp i föreningen som jobbar i ett ungdomsprojekt tillsammans med Värnamo Kommun. Projektet försöker nå ut till barn och ungdomar i kommunen för att de skall hitta idrotten och en aktiv fritid. Med pengarna från Unibet kan vi nu genomföra fler aktiviteter under sensommaren, menar firma Asterhed och Thern.

DSCN2871-kopia-2048x1536

 

Karjalainen segerskytt för Helsingborg

4 aug 2021
Helsingborgs IF bortabesegrade Vasalunds IF under onsdagskvällen. Segerskytt för gästerna blev Rasmus Karjalainen, som gjorde sitt första mål för HIF.

ÖIS vann Göteborgsderbyt

3 aug 2021
Anton Andreasson dundrade in matchens enda mål när Örgryte IS vann Göteborgsderbyt mot GAIS. Samtidigt säkrade Marcus Burman tre tunga poäng för Akropolis IF mot Östers IF.

Värnamo segrare i Smålandsderbyt

2 aug 2021
IFK Värnamo blev klara derbysegrare på Vapenvallen efter 3–0 borta mot Jönköpings Södra. Samtidigt kryssade GIF Sundsvall och IK Brage i en osannolik match på NP3 Arena.

Poängtapp för toppduon

1 aug 2021
Landskrona BoIS förlorade i Västerås samtidigt som Norrby bara tog en pinne i Falkenberg. Det öppnar för de jagande lagen att komma närmre i toppen.

Trelleborg starkast i Skånederbyt

31 jul 2021
Ett Helsingborgs IF i god form gästade Vångavallen, men det var hemmalaget som tog hand om poängen. Samtidigt tog Vasalunds IF tre viktiga pinnar i botten.

Vinstpengar till ÖIS ungdomsfond och till BoIS för alla

28 jul 2021
Varje månad delar elitfotbollens huvudpartner Unibet ut 10 000 kronor till vinnarna av Månadens spelare och Månadens tränare. Vinstpengarna för Månadens spelare och Tränare i Superettan i juni går till Örgrytes ungdomsfond samt till Landskrona BoIS för alla.

Van Den Hurk med nytt hat-trick

27 jul 2021
Anthony van Den Hurk har verkligen hittat målformen på slutet. Med tre nya mål säkrade han Helsingborgs seger hemma mot Falkenbergs FF. Samtidigt vann Öster Smålandsderbyt mot J Södra.

Vukojevic hat-trickhjälte för Norrby

26 jul 2021
Dijan Vukojevic tre mål betydde seger och att Norrby är tillbaka på andraplatsen i Superettantabellen. Samtidigt som Norrby vann i Borås kryssade GAIS och Akropolis IF i Göteborg.

Dubbla hemmasegrar i söndagsmatcherna

25 jul 2021
IFK Värnamo hakar på i toppen och AFC Eskilstuna tog andra raka segern i Superettan.

Landskrona tog femte raka segern

24 jul 2021
Kevin Jensen satte två mål när Landskrona BoIS slog GIF Sundsvall och tog sin femte raka seger i Superettan. Samtidigt plockade Trelleborg tre poäng i Borlänge.

IFK Värnamo vann i Helsingborg

22 jul 2021
IFK Värnamo tog en stark seger på Olympia och klättrar upp på tredjeplatsen i Superettan.

Jönköpings Södra vände och vann i Falkenberg

20 jul 2021
Hemmalaget Falkenbergs FF hade ledningen vid två tillfällen, men efter 90 minuter hade J Södra gjort flest mål och säkrat de tre poängen.