Västerås åter upp som serieledare efter vinst mot Öster

Återigen hittar vi Västerås i Superettans tabelltopp efter vinst med 2-1 mot Öster.

Västerås SK – Östers IF: 2-1

Två defensivt starka lag som haft en bra start på säsongen möttes på Hitachi Energy Arena på måndagskvällen. Matchens första halvlek var jämn och förblev målllös. Efter halvtidsvila var det dock hemmalaget som visade sig starkast och tog ledningen med både 1-0 och 2-0 genom Jabir Abdihakim Ali, respektive Jaheem Burke med bara tre minuters mellanrum. Forceringen från gästerna kom i slutet av andra halvlek och reduceringsmålet kom i den 88:e minuten genom Adam Bergmark Wiberg. På tilläggstid fortsatte man skapa flera chanser, bland annat ett kraftfullt avslut i stolpen av Isak Magnusson, men kvitteringen uteblev. Hemmalaget VSK plockade hem samtliga tre poäng och klättrade därmed återigen upp till toppen av tabellen.