Utsikten vände ännu en gång – segersviten fortsätter

På onsdagen inleddes den tionde omgången av Superettan med fyra matcher. I skånederbyt fick Landskrona och Trelleborg del på poängen, oavgjort blev det även mellan IK Brage och ÖFK. I Gavlevallen var det Giffarna som tog med sig tre poäng hem och i Göteborg vände Utsikten underläge till vinst och fortsätter segersviten.

Landskrona BoIS – Trelleborgs FF: 1-1
Landskrona BoIS, med en förlust senast mot Öster, tog på torsdagskvällen emot Trelleborgs FF, med tre raka segrar i bagaget, i ett skånederby. I första halvlek var hemmalaget hungriga och hade en hel del av spelet, men det räckte inte till ledningsmålet då det tvärtom var gästande Trelleborg som istället gjorde matchens första mål. I den 39:e minuten var det Haris Brkic som hittade nätet.1-0 står sig tills domaren blåser av första halvleken. Ställningen ser länge ut att stå sig matchen ut men i den 87:e minuten klev födelsedagsbarnet och nyförvärvet Kofi Asare fram och frälste hemmalaget med kvitteringsmålet. Kvällens skånederby slutade med delad poäng och mittenskiktet i tabellen fortsätter därmed vara tight.

Utsiktens BK – Örebro SK: 2-1
Serieledande Utsiktens BK gick ut på Bravida Arena med ett stort självförtroende efter tre raka segrar i ryggen. Men när domaren blåste av första halvlek var det oväntat jämnt efter ett mål på vardera håll, båda styrda in i mål av defensiv spelare. Det var Örebro som tog ledningen efter Samuel Dahls skott styret in av Utsiktens Jesper Brant i den 24:e minuten. Kvitteringen kom i den 30:e minuten då Karl Bohms skott, även det via styrning på försvarare, når nätet. I andra halvlek ryckte hemmalaget upp sig och i den 73:e minuten befann sig inhopparen Lukas Hedlund på rätt plats när han slog in ledningsmålet efter en retur. Hedlund gjorde därmed sitt sjätte mål för säsongen och skrev in sig i målprotokollet i femte matchen på raken. Tre poäng till Utsikten och de behåller förstaplatsen i tabellen.

Gefle IF – GIF Sundsvall: 1-3
Hemma på Gavlevallen tog nykomlingarna Gefle IF emot Giffarna på torsdagskvällen. Giffarna, som senast kom från en vinst och en hållen nolla mot Skövde AIK gick in i matchen med självförtroende och fick snabbt utdelning. Redan i den åttonde minuten hittar Pontus Engblom nätmaskorna och gav ledningen till bortalaget. Ledningen utökades så småningom av såväl Johan Bengtsson i den 13:e minuten som Mogna Simba i den 40:e minuten och Giffarna gick till pausvila med en ledning på just 3-0. I andra halvlek lyfter hemmalaget sig och ett reduceringsmål kommer i den 65:e minuten från Leo Englund. Men närmare än så kom de inte. 3-1 till GIF Sundsvall blev slutresultatet.

IK Brage – Östersunds FK: 2-1
Med bara två poäng och lika många placeringar mellan sig i tabellen tog IK Brage emot ÖFK hemma på Domnarsvallen i Borlänge. Första halvlek var relativt fattig på målchanser, de två lagen turades om att visa framfötterna men det var gästerna ÖFK som gjorde matchens första mål genom Malcolm Stolt i den 25:e minuten. 1-0 till ÖFK var också utgångspunkten när andra halvlek blåstes igång. Men Brage gick ut och jagade en kvittering och nådde den också redan i den 50:e minuten genom Ieltsin Jeronimo Semedo Comoes. Fler mål än så blev inte på ett gott tag, inte förrän i den 5:e tilläggsminuten. I matchens allra sista spelminut spelar Brage en kort hörna som lyfts in och hittar pannan på Kavin Appiah Nyarko och segern är ett faktum för hemmalaget. I ett väldigt tight mittenskikt var det tre viktiga poäng som stannade kvar i Borlänge.