Utsikten rycker efter vinst i toppmötet

Utsiken gick segrande ur den tidiga seriefinalen mot Öster efter mål av Lucas Hedlund.

Östers IF – Utsikten BK: 0-1

Söndagens första match i Superettan var toppmötet och den tidiga seriefinalen mellan Östers IF och Utsikten – två minst sagt formstarka lag. Efter en mållös första halvlek var det till slut Utsikten som hittade nät först. Formstarka Lucas Hedlund gjorde sitt åttonde mål för säsongen och gav gästerna ledningen med 1-0. Målet gav även Hedlund en skjuts upp på delad förstaplats med hemmalagets Bergmark Wiberg i skytteligan. Trots försök till forcering från Öster lyckades Utsikten hålla undan och kunde ta med sig de tre tunga poängen hem till Göteborg.

Östersund FK – Västerås SK: 1-2
I Östersund var var det en första halvlek som präglades av ett böljande och jämnt spel. Något plus i kanten för gästande VSK som periodvis lyckas pressa ner hemmalaget – dock utan utdelning. När domaren blåste av för halvtidsvila var det fortfarande mållöst. I andra halvlek var det istället ÖFK som kom ut med fart och tempo och det är också de som gjorde matchens första mål genom André Österholm. Men efter att hemmalagets Theodore Rask fick sitt andra gula kort och blev visad av plan kom också kvitteringen på den efterföljande frisparken. I den 80:e minuten kvitterar VSK genom Filip Tronét för att sedan också gå upp i ledning på övertid. Det avgörande målet kom i den 91:e minuten genom Frédéric Nsabiyumva och 2-1 höll sig till domarn blåste av matchen. För Västerås del innebär trepoängaren att man ockuperar andraplatsen i tabellen.

Örebro SK – Gefle IF: 2-0
Hemmalaget ÖSK var laget som gick ut vassast i söndagens eftermiddagsmatch i Örebro. Trots flera chanser förblev dock första halvlek mållöst och utdelningen kom först i den andra halvleken. I minut nummer 47 får David Seger bollen till sig snett bakåt framför mål och kan placera den fint i öppet mål. Örebro fortsatte driva spelet och utökade även ledningen till 2-0 genom Noel Milleskog som stod sig matchen ut. Det var tre viktiga poäng som det spelades för i den nedre delen av tabellen. Med vinst är det nu Örebro som kliver upp, förbi Gefle, över strecket.