Tvåmålsseger för Västerås SK i Svenska Cupen

Västerås SK besegrade under söndagen allsvenska Varbergs BoIS i Svenska Cupens gruppspel.

Den andra omgången av Svenska Cupens gruppspel rullade vidare under söndagen – och i Varberg kunde Västerås SK segra i mötet med Varbergs BoIS efter två mål i den första halvleken. Målskyttar blev Pedro Ribeiro på straff och Daniel Ask.

I samma grupp föll Östersunds FK hemma mot AIK. John Guidetti rullade in en straff efter 23 minuters spel och i den andra halvleken kunde Viktor Fischer skjuta in två mål till 0–3. AIK toppar därmed den gruppen, grupp 5, på målskillnad framför Västerås SK inför avslutningen.

I Helsingborg drog Trelleborgs FF det längsta strået i mötet med Helsingborgs IF. Nicolas Mortensen satte dit två mål i den första halvleken. I den andra halvleken kunde hemmalaget reducera via Rasmus Jönsson – innan Othmane Salama fastställde slutresultatet 1–3 i slutskedet. Båda lagen står nu på tre poäng inför den sista omgången.

GAIS tog en tung derbyseger hemma mot IFK Göteborg. Bortalaget IFK Göteborg kunde visserligen ta ledningen via Adam Carlén i slutet av den första halvleken, men i den andra halvleken kunde GAIS vända på steken. Kvitteringen av Axel Norén och slutligen ett avgörande från Mervan Celik.

I den gruppen fick Utsiktens BK med sig ett kryss från bortamatchen mot IFK Norrköping. Dubbla mål från Erik Westermark tog Utsikten upp i en tvåmålsledning, innan Arnor Sigurdsson kunde reducera för sitt Norrköping. Utsikten kunde dock replikera direkt via Allan Mohideen och gick därmed åter upp i en tvåmålsledning. I slutskedet av matchen blixtrade IFK Norrköping till och Victor Lind och Jacob Ortmark kunde med var sitt mål spela in en poäng till laget. IFK Norrköping toppar den gruppen på fyra poäng inför sista omgången.

På Grimsta IP segrade Landskrona BoIS mot BP. Gästernas Ousmane Diawara satte tidigt dit 0–1, men Oscar Pettersson kunde svara upp med en kvittering. I den andra halvleken tog Landskrona på nytt ledningen, den gången via Adam Egnell. Och med kvarten kvar att spela kom också 1–3 genom Melker Widell. BP och Nikola Vasic reducerade med sex minuter kvar av ordinarie tid – men kom inte närmare än så. Tre poäng till Landskrona BoIS.

I samma grupp drabbade Djurgården och Örebro SK samman – och där såg det ut att bli kryss. Gustav Wikheim gav Djurgården ett tidigt ledningsmål, men ÖSK och Noel Milleskog kvitterade under inledningen av den andra halvleken. 1–1 såg ut att stå sig – men på stopptid avgjorde Piotr Johansson för Djurgårdens del. Därmed toppar Djurgården grupp 2 med full pott.