Trelleborg hakar på i toppen

18 maj, 2022 kl 21:20 TFF tog sin andra raka seger samtidigt som onsdagens tre övriga matcher slutade oavgjort.

Örgryte IS – Trelleborgs FF 1-2
På Gamla Ullevi tog det knappt två minuter innan det första målet kom. Gästernas Nicholas Mortensen höll sig framme på ett fint inlägg från höger och skallade in ledningsmålet. Bara fyra minuter senare fick ÖIS ett gyllene läge att kvittera från elva meter, men Ajdin Zeljkovic missade straffsparken. Men kvitteringen skulle komma och det var Zeljkovic som gjorde målet. Förra årets skyttekung höll sig framme på en retur och tryckte in 1-1 i den 40:e minuten.

Men ÖIS har haft förtvivlat svårt att samla poäng i årets Superettan och det fortsatte idag. Fem minuter in i den andra halvleken satte gästerna upp en frisparksvariant som Haris Brkic pangade i nät från distans.

Segern innebär att TFF just nu är fyra i tabellen. ÖIS är fortsatt sist med sina två inspelade poäng.

Skövde AIK – Örebro SK 0-0
Inför mötet på Södermalms IP fick hemmapubliken hylla Jack Cooper Love och Tobias Linderoth som tog emot sina priser för Månadens Spelare respektive Tränare i april. Men några mål fick de som tagit sig till anläggningen inte se. Hemmalaget skapade flest möjligheter, men båda målvakterna höll tätt och lagen delar på poängen.

Västerås SK – Jönköpings Södra 2-2
Viktor Granath satte hemmalagets ledningsmål i den 36:e minuten. Adrian Enqvist kvitterade sedan tio minuter in i den andra halvleken. När Granath sedan hittade rätt för andra gången i matchen med fem minuter kvar trodde nog de flesta på hemmaseger. Men inbytte Elias Nordström ville annat. I en sista kontring på tilläggstiden löpte han förbi två försvarare innan han inskallt vände bort målvakten och rullade in kvitteringen. 

Utsiktens BK – Landskrona BoIS 2-2
I Göteborg bjöds vi på tre mål den första halvtimman. Först satte Adam Egnell gästernas ledningsmål och sitt fjärde för säsongen efter bara tre minuter. Allan Mohideen kvitterade sex minuter senare innan Jakob Hedenquist gav hemmalaget ledingen efter 28 minuter. Med 2-1 i ryggen gick Utsikten till pausvila. Ledningen höll sig sedan till den 81:a minuten innan Viktor Ekblom hittade rätt och fixade en pinne till Landskrona BoIS.

FOTO: Bildbyrån

Tusentals supportrar skriver boken ”Fotboll. På riktigt.”

21 jun 2022
Samtliga 32 klubbar i Allsvenskan och Superettan erbjuder tusentals supportrar att vara med och skriva boken ”Fotboll. På riktigt.” Bakom boken står intresseorganisationen Svensk Elitfotboll som vill lyfta fram berättelser om stora känslor och vad som är viktigt. På riktigt. Boken kommer finnas i handeln i november.

Superettans omgång 23-24 fastställda

16 jun 2022
Två Superettanomgångar i september är fastställda. Det gäller omgång 23 och 24 som spelas mellan 10-18 september.

Amar Muhsin är Månadens Spelare i maj

9 jun 2022
AFC Eskilstunas skytteligaledare Amar Muhsin tar hem utmärkelsen Månadens Spelare i Superettan i maj. – Jag är oerhört glad att jag har fått pris som månadens spelare, det är ett bevis på att hårt jobb lönar sig, säger den 24-årige anfallaren.

Magnus Haglund vinner Månadens Tränare i maj

9 jun 2022
Magnus Haglund ledde Halmstads BK till fem raka segrar och ett kryss i maj. Nu har han röstats fram till Månadens Tränare i Superettan.

De kan bli Månadens Tränare i maj

2 jun 2022
En nykomling och de två topplagen har sina tränare nominerade när maj månads främsta tränare ska utses.

Nominerade till Månadens Spelare i maj

2 jun 2022
Sommaruppehållet är här och det är dags att dela ut årets andra Månadens Spelare-pris. Skytteligaledaren och ett etablerat mittbackspar är nominerade.

Kryss i nykomlingsmötet

30 maj 2022
En sen kvittering från hemmalaget gör att mötet mellan Utsiktens BK och Skövde AIK på Bravida Arena slutar 1–1.

Svängigt när ÖIS och Dalkurd kryssade

29 maj 2022
Dalkurd FF vände 2–0-underläge till 3–2-ledning borta mot Örgryte IS, men hemmalagets Alexander Ahl-Holmström skulle få sista ordet i matchen med en sen kvittering till 3–3.

Nilsson Säfqvist fixade HBK:s kvittering

28 maj 2022
Tidiga mål, sena mål och en målvaktsbalja. Det var en händelserik lördag i Superettan.

Målsnål tisdag i Superettan

24 maj 2022
I Jönköping blev Oscar Lennerskog ensam målskytt när Skövde AIK äntligen tog tre poäng igen. Bottenmötet på Jämtkraft Arena slutade mållöst.

”Vi tror på individuella åtgärder som ett hållbart arbetssätt”

24 maj 2022
I en publikundersökning gjord av Upplevelseinstitutet uppger 94% av alla elitfotbollsbesökare i landet att de känner sig trygga inne på arenan och i inledningen av årets säsong så stod det klart att publikantalet på arenorna i Allsvenskan har ökat med 4.5% jämfört med den senaste publiksäsongen 2019. Av de cirka 2,5 miljoner arenabesök som görs varje år på matcherna i Allsvenskan och Superettan så är det endast ett fåtal individer som begår ordningsstörningar. Likväl måste svensk elitfotboll givetvis ta ansvar för att motverka och hantera de störningar som ändå inträffar.

HBK ångar på – sjunde raka segern mot BP

23 maj 2022
Måndagskvällen i Superettan bjöd på segrar för Halmstads BK, Örebro SK och Utsiktens BK.