TFF hänger på i toppen

Trelleborgs FF, Örgryte IS, Landskrona BoIS och Jönköpings Södra tog full pott i dagens Superettanmatcher. En sen kvittering fixade också en poäng till AFC Eskilstuna.

Örgryte IS – Akropolis IF 3-1
Hemmalaget tog tag i taktpinnen hemma på Gamla Ullevi och bildade i princip en mur runt Akropolis straffområde den första halvtimmen. Flera fina målchanser skapades, men gästerna höll tätt och istället var det AKropolis som tog ledningen strax innan paus när Christian Sivodedov hittade nätet.

Men det hårda slitet i den första halvleken gav resultat i starten av den andra när Hampus Dahlqvist satte sitt andra mål för säsongen till 1-1. Och ledningsmålet kom nästan omgående för hemmalaget. Elias Gustafsson avslutade ett fint anfall och vändningen var ett faktum. Och bara minuten senare kom trean när en Akropolisförsvarare rensade bollen i eget nät och fastställde slutresultatet.

Trelleborgs FF – IK Brage 3-1
De blåklädda skåningarna fortsätter vara med i toppstriden. Idag tog det bara sju minuter innan Dzenis Kozica satte ledningsmålet på Vångavallen när han från nära håll tryckte in Petar Petrovic inspel från vänster.

I början på den andra halvleken tog sig Petrovic återigen fram på sin vänsterkant och spelade in bollen i mitten. Den här gången nådde passningen Henry Offia som rakade in 2-0.

Med 13 minuter kvar reducerade Leonard Pllana från straffpunkten och gav hopp om poäng för gästerna, men närmre än så kom man inte. Istället satte Mattias Håkansson spiken i kistan när han gjorde 3-1 i slutminuterna.

Jönköpings Södra – Falkenbergs FF 2-1
Fredric Fendrich satte ledningsmålet för J-Södra redan efter tolv minuters spel. En halvtimme senare satte Robin Book tvåan. FFF försökte komma tillbaka i den andra halvleken och närmade sig när Godwin Aguda reducerade med tio minuter kvar. Men några poäng blev det inte för halläningarna. J-Södra är i och med segern sexa medan FFF är kvar som nästjumbo i Superettantabellen.

Landskrona BoIS – GAIS 2-1
Efter tre raka förluster fick Landskrona BoIS äntligen fira en seger igen. Och poängen var viktiga. Efter Johan Rapps och Jacob Blixts mål är man fyra i tabellen med ordentligt häng på topplagen. GAIS är kvar på kvalplats med sina 20 poäng.

Västerås SK – Norrby IF 1-1
Två lag med svag form möttes på Iver Arena och det var nästan skrivet i sten att inget av lagen skulle lyckas vinna. Hemmalaget tog ledningen redan innan minuten var spelad genom Erik Björndahl. Men med en dryg kvart kvar av matchen kvitterade gästerna och löste en poäng. Norrby är fortsatt med i toppstriden med sina 33 poäng och en femteplats. VSK ligger på negativ kvalplats med sina 20 pinnar.

AFC Eskilstuna – Helsingborgs IF 2-2
I lördagens sena match gästade ett formstarkt HIF Tunavallen. Jörgen Lennartsson, gästernas huvutränare, tilldelades under dagen priset som Månadens Tränare i Superettan i augusti. Men i Eskilstuna var det hemmalaget som jublade först. Ashley Coffey satte ledningsmålet strax innan paus för de orangeklädda. I den andra halvleken kom HIF tillbaka. Assad Al Hamlawi kvitterade från nära håll innan Anthony van den Hurk satte ledningsmålet med 20 minuter kvar. Men matchen slutade oavgjort efter att York Rafael kvitterat för hemmalaget på tilläggstid.