Sjunde raka segern för BP

Formstarka BP fortsätter att vinna matcher i Superettan. Under lördagen bärgades sjunde raka segern via 3–0 mot Landskrona BoIS.

BP – Landskrona BoIS: 3–0
BP säkrade under lördagen ännu en trepoängare i Superettan – den här gången var det hemma på Grimsta IP mot Landskrona BoIS. Lagkapten Gustav Sandberg Magnusson inledde målskyttet redan efter drygt fem minuters spel. Just innan paus dubblade Oscar Pettersson den ledningen. Landskrona BoIS jakt på kvittering under den andra halvleken försvårades när Ousmane Diawara fick syna det röda kortet i minut 74. Istället kunde Richie Omorowa fastställa slutresultatet till 3–0 med matchens sista spark.

Västerås SK – Skövde AIK: 4–1
Glödheta Viktor Granath fortsätter att göra mål för sitt Västerås SK. När laget under lördagen hemmavann mot Skövde AIK med 4–1 stod han för tre av målen. Målskyttet inleddes i den 20:e minuten när han satte dit en straff. Gästernas Jack Cooper-Love kunde dock kvittera kort efter. Men efter att hemmalaget tilldömts ännu en straff kunde Granath se till att återta ledningen. I den andra halvleken utkade Simon Johansson ledningen till 3–1 innan Viktor Granath avslutade det hela med ett 4–1-mål.

Östersunds FK – Örebro SK: 2–0
Även Östersunds FK kunde under lördagen säkra tre viktiga poäng på hemmaplan när Örebro SK var på besök. Publiken på Jämtkraft Arena skulle tidigt få jubla då Chovanie Amatkarijo gav hemmalaget ledningen redan efter drygt fem minuters spel. Samme spelare kunde också dubbla den ledningen i den 59:e minuten. Det blev också matchens sista mål. Östersunds FK kunde skydda sin ledning hela vägen in till slutsignal och därmed stå som vinnare.