Sent TFF-mål gav kryss i derbyt

Helsingborgs IF gick mot segern, men Mattias Håkanssons mål i den 89:e minuten betydde 1-1 och en poäng att ta med hem till Trelleborg.

Det var tabelltvåan som tog emot tabelltrean på ett högljutt Olympia i Helsingborg på tisdagskvällen. Och det var en fartfylld batalj vi fick se. Lagen skapade möjligheter åt båda håll, men målvakterna höll länge tätt.

Med en kvart kvar av matchen kom ledningsmålet. En snabb hemmakontring sattes igång på vänsterkanten. Rasmus Jönsson spelade bollen inåt i banan och från ett centralt läge utanför straffområdet placerade Benjamin Acquah in sitt första mål i HIF-tröjan.

Målet såg länge ut att bli matchens enda, men Mattias Håkansson ville annat. I den 89:e minuten var han sist på en skarvning inne i straffområdet och stötte in kvitteringen.

Delad poäng och fortsatt superspännande i toppen av Superettan.