Östers IF tog en efterlängtad seger

Östers IF säkrade sin första trepoängare sedan 28 maj – och hakar nu på i toppen i Superettan. Samtidigt delade Örgryte IS och Västerås SK på poängen i Göteborg.

Östers IF – AFC Eskilstuna: 3–2
I toppen av tabellen spelade Östers IF och AFC Eskilstuna mot varandra under tisdagen – och där skulle hemmalaget visa sig vara det starkare laget. 1–0 satte Vladimir Rodic dit efter tio minuters spel, och efter knappa halvtimmen sköt Marc Rochester in 2–0 på straff. Abdelkarim Mammar Chaouche kunde reducera för sitt AFC Eskilstuna i den 68:e minuten – men omgående replikerade Jesper Johansson Westermark med ett 3–1-mål. AFC skulle dock skapa nerv på slutet, då Amar Muhsin reducerade till 3–2 på straff i minut 86. Men Öster kunde hålla ut och säkra tre poöng.

Örgryte IS – Västerås SK: 1–1
Viktiga poäng i den nedre delen av Superettan-tabellen stod under tisdagskvällen på spel när Örgryte IS tog emot Västerås SK. Länge såg den här matchen ut att sluta mållös och en poäng till vardera lag, men med drygt tio minuter kvar att spela spräckte Örgryte IS och Marcus Haglind Sangré målnollan. Då inleddes jakten på kvitteringen för Västerås SK, och bara några minuter senare fick man utdelning när Viktor Granath nickade in kvitteringen. 1–1 slutade också den här matchen på västkusten.