Öster premiärvann på bortagräs

Östers IF, Trelleborgs FF och Jönköpings Södra plockade tre poäng i söndagens premiärmatcher.

Örgryte IS – Östers IF 0–1
På ett snöigt Gamla Ullevi var gästande Öster det vassaste laget. Man skapade flest chanser och efter en mållös första halvlek fick man in premiärmålet strax innan timman var spelad. Ett inspel från Silverholt på vänsterkanten skarvades vidare mot Nicolas Mortensen. Dansken vände upp och tryckte in ledningsmålet längs backen.

Akropolis IF – IK Brage 1–1
Hemmalaget premiärmålade efter 34 minuter när Mattias Bouvin hittade nätet. Men det blev ingen seger för förra årets stora utropstecken Akropolis. Gästande Brage kvitterade tio minuter in i den andra halvleken när Leonard Pllana satte 1-1. Några fler mål blev det inte och lagen plockar med sig vars en poäng från premiären.

Jönköpings Södra – Vasalunds IF 5–1
Nykomlingen Vasalund inledde säsongen med att ta ledningen borta mot fjolårstrean Jönköpings Södra när Mai Traore stötte in 1-0 från nära håll efter en hörna. Men när gästernas Charbel Georges blev utvisad vände matchen. I den andra halvleken exploderade hemmalaget mål och J-Södra vann till slut med 5-1.

Trelleborgs FF – Norrby IF 2–1
Hemmalaget hade mest boll och skapade flest målchanser. Men det var Norrby som tog ledningen på Vångavallen. Dejan Vukojevic satte ledningsmålet från straffpunkten i slutet av den första halvleken. Med åtta minuter kvar av ordinarie tid kvitterade hemmalagets nyförvärv Henry Offia. Fritiof Björkén satte sedan segermålet strax innan klockan visade 90.