Öster ny trea efter storseger i toppmötet

Östers IF körde över BP på Visma Arena under tisdagskvällen. Hemmalaget vann med 4–1 och går därmed upp på tredje plats i tabellen.

Östers IF – BP: 4–1
Inför den 25:e omgången låg Öster fyra i tabellen, på samma poäng som trean IK Brage men med sämre målskillnad. Efter att Brage förlorat med 4–0 borta mot Örgryte IS och Öster besegrat BP med 4–1 så har Växjö-laget nu gjort ett rejält ryck i kampen om kvalplatsen.

Jonathan Drott nickade skickligt in tisdagskvällens första mål på Visma Arena i den nionde minuten, och sju minuter senare ökade Jesper Westermark på med en ny säker nick på en högerhörna. I inledningen av den andra halvleken kunde Westermark utöka till 3–0 i fritt läge och i matchminut 55 kom 4–0-målet från JW:s panna – hattrick för anfallaren, och även Vladimir Rodics tredje assist i matchen.

För BP innebar förlusten att en åtta matcher lång vinstrad bröts, men man har fortfarande sju poäng ned till Öster på tredjeplats med fem omgångar kvar att spela. I slutet av matchen kryllade det av unga talanger på planen i BP-tröja, och Lucas Bergvall skulle även slå in ett tröstmål på stopptid, assisterad av storebrorsan Theo.