Örebro SK bortavann på Tunavallen

Örebro SK fick med sig alla tre poäng från lördagens tidiga möte med AFC Eskilstuna.

AFC Eskilstuna – Örebro SK: 0–1
Örebro SK inledde lördagens matcher i Superettan med att bortavinna mot AFC Eskilstuna. I den 23:e minuten var Daniel Björnkvist snabbt framme efter en retur från hemmalagets målvakt och kunde trycka in 0–1. AFC jagade tappert efter ett kvitteringsmål – men gästerna från Örebro kunde hålla ut hela vägen in i mål och var därmed laget som lämnade Tunavallen med alla tre poäng.

Örgryte IS – IK Brage: 4–0
Örgryte IS bjöd på målkalas hemma på Gamla Ullevi under lördagseftermiddagen när IK Brage var på besök. Göteborgarna vann mötet med hela 4–0. I den 18:e minuten inledde Marcus Haglind Sangré målskyttet när han följde med upp i anfall och placerade bollen i nät. 1–0-resultatet stod sig till paus, men i den andra halvleken kunde laget dra ifrån ytterligare med tre raka mål. Målskyttar blev i tur och ordning Daniel Paulson, Herman Sjögrell och Hampus Dahlqvist.

Landskrona BoIS – Dalkurd FF: 3–1
På Landskrona IP var det gästande Dalkurd FF som kunde öppna målskyttet – även om det dröjde till den andra halvleken. Fabio Nicolas Dixon satte dit 0–1 när fem minuter av den andra halvleken avverkats. Hemmalaget skulle dock vakna till och kunde dryga kvarten senare utjämna det hela genom Johan Rapp. Mot slutskedet av matchen kom också vändningen via Erik Pärsson innan Camil Jebara slutligen kunde fastställa slutresultatet, 3–1.

Östersunds FK – Halmstads BK: 0–0
På Jämtkraft Arena ställdes nedflyttningsplacerade Österunds FK mot serieledande Halmstads BK. Ett möte som slutade mållöst och därmed var sin poäng. För hemmalagets del betyder poängen ett steg närmare kvalplats – medan det för HBK nu finns risk att tappa serieledningen senare under omgången.