Ny avsparkstid för sista omgången

9 september, 2022 kl 14:14 Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté har beslutat att göra om i spelschemat för avslutningen av OBOS Damallsvenskan och Superettan. Damallsvenskans sista omgång som skulle ha spelats på fredagen 4 november kommer nu att spelas 12.00 på lördagen 5 november. Avsparken för Superettans sista omgång flyttas därmed till 17.00 samma dag.

Efter att Elitfotboll Dam (EFD) inkommit med en framställan till SvFF om att de önskar flytta tidigare överenskommen avsparkstid för den sista omgången av OBOS Damallsvenskan till lördagen den 5 november 2022 så har klubbarna i Superettan gått med på att flytta sin avsparkstid från 15.00 till 17.00

– Det är klart att vi hjälper till. Det är tråkigt när det blir en krock men Superettanklubbarna har visat förståelse och varit solidariska, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Inför arbetet med spelordningen 2022 förde SvFF en dialog med intresseorganisationerna EFD och SEF för att tillgodose de önskemål som fanns inför säsongen 2022. Den nuvarande spelordningen, däribland speldag i sista omgången, fastställdes utifrån de önskemål som inkom. Efter diskussion mellan supportrar och EFD gällande den sista omgången i OBOS Damallsvenskan så inkom EFD alltså med en framställan om att flytta matcherna till lördag istället.

En sådan flytt innebär att OBOS Damallsvenskan och Superettan avslutas på samma dag, där både IF Brommapojkarnas dam- respektive herrlag spelar hemma på Grimsta IP. Framställan inkluderade därför även en begäran om att avsparkstiden i Superettans sista omgång skulle ändras från 15.00 till 17.00.

Tävlingskommittén konstaterar att samtliga berörda parter är överens om att genomföra flytten i enlighet med EFD:s framställan och ser i övrigt inga hinder mot att en ändring genomförs.  

TK har därför beslutat

att                     flytta omgång 26 i OBOS Damallsvenskan från fredagen den 4 november 2022 18.00 till lördagen den 5 november 2022 12.00 samt 

att                     ändra avsparkstiden i omgång 30 i Superettan den 5 november 2022 från 15.00 till 17.00.

Foto: Bildbyrån

Öster ny trea efter storseger i toppmötet

4 okt 2022
Östers IF körde över BP på Visma Arena under tisdagskvällen. Hemmalaget vann med 4–1 och går därmed upp på tredje plats i tabellen.

Hamidovic hjälte för J-Södra

3 okt 2022
Jönköpings Södra plockade tre poäng i Trelleborg efter ett hattrick av Edin Hamidovic.

Viktig VSK-trea i Göteborg

2 okt 2022
Herman Magnusson och Simon Johansson gjorde målen när VSK tog sig upp över kvalstrecket. I Borås delade Norrby och Skövde på poängen.

Örebro SK bortavann på Tunavallen

1 okt 2022
Örebro SK fick med sig alla tre poäng från lördagens tidiga möte med AFC Eskilstuna.

Granath Månadens Spelare igen

29 sep 2022
För andra månaden i rad plockar Västerås SK:s Viktor Granath hem priset som Månadens Spelare i Superettan.

Christer Mattiasson Månadens Tränare

29 sep 2022
Nykomlingen BP går som tåget och nu plockar lagets tränare Christer Mattiasson hem priset som Månadens Tränare i Superettan i september.

Nominerade till Månadens Tränare i september

23 sep 2022
Tre nya BP-segrar gör att Christer Mattiasson återigen är nominerad till Månadens Tränare i Superettan. Även Billy Magnusson och Magnus Powell finns bland finalisterna.

De kan bli Månadens Spelare i september

23 sep 2022
Viktor Granath och Alexander Johansson är nominerade till Månadens Spelare i Superettan för andra gången i rad. Från september får de sällskap av BP:s Oscar Pettersson.

Styrkebesked från Skövde i toppstriden

18 sep 2022
Skövde AIK bättrar på målskillnaden och ökar avståndet till AFC Eskilstuna i tabellen. Detta efter att man vunnit söndagens möte mellan lagen med klara 4–0.

Islossning för Dalkurd mot Utsikten

17 sep 2022
Dalkurd fick fart på målskyttet i lördagens 4–1-seger hemma mot Utsiktens BK. Lördagen bjöd även på segrar för Örebro SK, Östersunds FK, BP och Halmstads BK.

Hit går vinstpengarna i augusti

16 sep 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fullsatta arenor 2022 – Aldrig mer tomma läktare

14 sep 2022
Efter två säsonger utan publik på läktarna så är det extra glädjande att vi under säsongen 2022 kan sätta nya publikrekord. Detta hade inte varit möjligt utan virusforskning. – Utan forskning så hade det inte funnits vaccin mot covid-19. Utan kunskap vet man heller inte vilka restriktioner som ger rätt effekt. Då hade vi troligen fortfarande levt med restriktioner och lidande, utan möjlighet att få tillbaka publiken till läktarna. Vi inom elitfotbollen är oerhört tacksamma för samarbetet vi har med Pandemifonden, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.