Nominerade till Månadens Spelare och Tränare

3 september, 2021 kl 11:00 Hallenius, Vukojevic och Pllana kan vinna priset som Månadens Spelare. Samtidigt tävlar topptrions tränare om Månadens Tränare-priset.

Nominerade till Månadens Spelare i augusti:

Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Hallenius har smällt in fem mål under en augustimånad där GIF Sundsvall närmat sig toppen. Efter oavgjort mot IK Brage och Falkenbergs FF har det blivit två raka segrar och där har Hallenius varit tungan på vågen.

Dijan Vukojevic, Norrby IF
Boråslagets augusti har varit tung. Bara en seger, men tre oavgjorda har gjort att man ändå fortsatt är med i toppstriden. Dijan Vukojevic fina säsong håller dock i sig. På fem matcher har han satt fyra mål och nu leder han skytteligan med sina tio baljor.

Leonard Pllana, IK Brage
Fyra mål i augusti har även Leonard Pllana gjort. Brage har varit med i ett gäng målfester (två gånger 3-3 och en 3-2–seger) och där har Pllana hittat nätet. Laget är just nu på kvalplats och Pllana blir viktig i jakten på nytt kontrakt.

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT

Nominerade till Månadens Tränare i augusti:

Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo
Firma Asterhed/Thern fortsätter att leverera. Nykomlingen IFK Värnamo toppar fortsatt Superettan efter en augustimånad med tre segrar, en oavgjord och en förlust. Det fina försvarsspelet är nyckeln och på 18 matcher har man bara släppt in tolv mål.

Jörgen Lennartsson, Helsingborgs IF
Helsingborgs IF har vaknat och efter fyra segrar och en oavgjord är man tvåa i Superettan. Sex olika målskyttar i augusti visar på bra bredd inför fortsättningen av säsongen.  

Kristian Haynes, Trelleborgs FF
Haynes TFF hakar också på i toppen. Trea just nu efter två segrar i augusti och ett lag som ser ut att vara med och kämpa om topplaceringar hela hösten. 

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

FOTON: Bildbyrån

Augusti månads vinstpengar till samhällsengagemang som hjälper barn och unga samt missbrukare

20 sep 2021
Samtliga fyra vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan får 10 000 kronor vardera från Unibet att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben. Augusti månads vinstpengar går till engagemang som hjälper barn och unga och missbrukare.

VSK imponerade borta mot Akropolis

19 sep 2021
Västerås SK tog en stark 2–0-seger borta mot Akropolis IF medan Östers IF avgjorde sent borta mot Falkenbergs FF.

Egnell tremålshjälte för GAIS

18 sep 2021
GAIS tog tre viktiga poäng när IK Brage besegrades på bortaplan och Adam Egnell stod för tre av lagets fyra mål. Vasalund avgjorde sent och Norrby och Trelleborg delade på poängen. Senare på kvällen tog Sundsvall sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Derbyseger skickar upp Värnamo i topp

16 sep 2021
Victor Eriksson nickade in sitt första mål för säsongen och såg tillsammans med Edvin Becirovic till att IFK Värnamo vann Smålandsderbyt mot J-Södra och klev upp i topp av Superettantabellen.

Andreas Granqvist tackades av i Helsingborg

15 sep 2021
I samband med Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Trelleborgs FF tackade publiken på Olympia av klubblegendaren Andreas Granqvist.

Sent TFF-mål gav kryss i derbyt

14 sep 2021
Helsingborgs IF gick mot segern, men Mattias Håkanssons mål i den 89:e minuten betydde 1-1 och en poäng att ta med hem till Trelleborg.

OBOS-medlemmar erbjuds 25 % rabatt på biljetter till Superettan

14 sep 2021
Superettans Presenting partner OBOS erbjuder, i samverkan med Superettan, OBOS-medlemmar att se alla matcher i Superettan med 25 % rabatt. – Vi är glada att kunna erbjuda våra medlemmar förmånliga biljetter till Sveriges kanske mest spännande och ovissa liga just nu, säger Anna Clara Dettner von Vegesack, chef för OBOS Medlem.

Hallenius frälste Sundsvall mot Vasalund

13 sep 2021
Linus Hallenis avgjorde för GIF Sundsvall borta mot Vasalunds IF med sitt 2–1-mål i den 94:e minuten.

Linus Hallenius är Månadens Spelare i augusti

13 sep 2021
Linus Hallenius nätade i samtliga fyra matcher för GIF Sundsvall under augusti och tar hem Månadens Spelare i Superettan.

Öster tog revansch mot Värnamo

12 sep 2021
Östers IF vann söndagens Smålandsderby mot IFK Värnamo med 2–0.

TFF hänger på i toppen

11 sep 2021
Trelleborgs FF, Örgryte IS, Landskrona BoIS och Jönköpings Södra tog full pott i dagens Superettanmatcher. En sen kvittering fixade också en poäng till AFC Eskilstuna.

Jörgen Lennartsson är Månadens Tränare

11 sep 2021
Helsingborgs IF:s starka form i toppen av tabellen gör att Jörgen Lennartsson tar hem Månadens Tränare i Superettan i augusti.