Målvakterna briljerade i Jönköping

27 april, 2021 kl 20:25 Frank Pettersson i Jönköpingsmålet, Anders Lindegaard och Kalle Joelsson i HIF-målet. Det var de tre huvudpersonerna när mötet på Vapenvallen slutade mållöst

Ett spännande möte mellan Jönköpings Södra och Helsingborgs IF inleddes i högt tempo och med mycket närkamper. Men de farliga målchanserna uteblev och det stod 0-0 i paus.

I den andra halvleken fick Anthony van Den Hurk en bra chans att nicka in ledningsmålet för gästerna, men Frank Pettersson sträckte ut och styrde undan bollen.

En ny nickchans kom efter en timmes spel när Charlie Weberg nådde högst på en frispark från vänster. Men Wedberg fick inte ner bollen ordentligt och den gick över Petterssons ribba.

Med kvarten kvar dribblade sig hemmalagets Moustafa Zeidan igenom, men inte heller han fick in bollen i mål. Mittfältarens avslut fick ingen ordentlig fart och plockades lätt av inbytte Kalle Joelsson i HIF-målet..

Helsingborg gick hårdast för segermålet och fick ett fint firsparksläge med tio minuter kvar. Brandur Hendriksson fick bra träff och en styrning nära mål ändrade riktning på bollen. Men återigen fick Frank Pettersson upp en hand och styrde undan bollen.

På tilläggstid fick Perparim Beqaj ett gyllene läge att avgöra för hemmalaget. En snabb omställning gjorde att Beqaj kom helt fri med Joelsson, men målvakten täckte av ytorna och Beqajs avslut gick rakt på burväktaren.

FOTO: Bildbyrån

Vukojevic sköt Norrby till andra segern

9 maj 2021
Dijan Vukojevic gjorde matchens enda mål när Norrby IF bortabesegrade Vasalunds IF under söndagen. Senare spelade IK Brage och Helsingborgs IF 0–0.

Sent segermål fixade BoIS-seger

8 maj 2021
Landskrona BoIS, Falkenbergs FF och Västerås SK plockade tre poäng när Superettans femte omgång rullade igång på lördagen.

Mäktig vändning av GAIS mot Öster

4 maj 2021
Ett sprakande tidigt toppmöte mellan GAIS och Östers IF slutade med en 3–2-seger för Grönsvart, som vände 2–0-underläge till seger i slutminuterna.

Ny tjänst – alla höjdpunkter direkt i mobilen

4 maj 2021
Nu lanserar vi Highlights Plus, en tjänst där du kan se matchavgörande händelser från alla våra matcher utan fördröjning direkt i mobilen.

Nikolics klackmål räckte inte till J-Södra-seger

3 maj 2021
Jönköpings Södra och Trelleborgs FF står kvar på en seger var efter måndagskvällens 1–1-möte mellan lagen.

Avdic pangskott fixade Vasalunds första seger

2 maj 2021
Helsingborgs IF slog AFC Eskilstuna och hänger med i toppen. Dessförinnan hade Vasalunds IF säkrat sin första seger för säsongen.

Ny pinne för obesegrade Landskrona

1 maj 2021
Lördagen bjöd på tre 1–1-matcher samtidigt som IFK Värnamo tog tredje raka segern.

Rösta på månadens spelare och tränare

29 apr 2021
Den första månaden är avklarad i Superettan och det har blivit dags att utse månadens spelare och tränare. Nytt för i år är att du kan vara med och påverka omröstningen.

Målvakterna briljerade i Jönköping

27 apr 2021
Frank Pettersson i Jönköpingsmålet, Anders Lindegaard och Kalle Joelsson i HIF-målet. Det var de tre huvudpersonerna när mötet på Vapenvallen slutade mållöst

Månadens tränare utses i Allsvenskan och Superettan – Supportrarna med och utser vinnare

27 apr 2021
Från och med säsongen 2021 utses, utöver Månadens spelare, även Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan. En jury bestående av samtliga klubbars tränare, utvalda sportjournalister och supportrar utser vinnaren varje månad. – Vi är glada att nu även kunna involvera supportrarna i våra utmärkelser och att samtidigt också addera en utmärkelse till, till Månadens spelare, genom att även utse Månadens tränare, säger Calle Stjerna, varumärkeschef på Svensk Elitfotboll.

VSK-vinst mot Vasalund

26 apr 2021
William Videhult och Gustaf Lagerbielke gjorde Västerås SK:s mål i måndagens 2–1-viktoria hemma mot Vasalunds IF.

#visadinafärger

26 apr 2021
Supportrarna saknas på arenorna. Använd din klubbs färger i sociala medier för att visa att ni finns!