Klar Brage-seger hemma mot ÖIS

8 maj, 2022 kl 15:01 IK Brage gled tillbaka in i vinnarspåret med en klar 4–0-seger hemma mot Örgryte IS under söndagen.

IK Brage – Örgryte IS: 4–0
IK Brage hämtade upp ett tvåmålsunderläge till 2–2 borta mot Trelleborgs FF i den senaste omgången. Även under söndagen var laget inblandat i en match med fyra mål, men den här gången gjorde man samtliga själva. 1–0 stötte Douglas Karlberg in vid bortre stolpen precis innan halvtidsvisslan. 2–0 var ett inlägg av Johan Arvidsson som seglade hela vägen in i mål, 3–0 lättade Niklas Söderberg in vid främre stolpen i friläge, och 4–0 kunde Söderberg lägga in i öppet mål efter ett misstag i ÖIS-försvaret.

Utsiktens BK – Dalkurd FF: 3–0
Nykomlingen Utsikten  fortsätter  att  hänga med i toppen av Superettan. Under söndagen hemmabesegrade man Dalkurd, en annan nykomling, med 3–0 efter att gästerna dragit på sig två utvisningar i den andra halvleken. Vid det laget stod det dock redan 2–0 till hemmalaget efter att Bobby Allain i DFF-målet inte kunnat hålla Erik Westermarks långskott i den 24:e minuten, och gästerna råkat sätta en boll i eget mål i den 38:e minuten. Med två man mer på planen kunde sedan Utsikten fastställa slutresultatet till 3–0 genom ett välplacerat skott från Markus Björkqvist.

Foto: Bildbyrån

Tusentals supportrar skriver boken ”Fotboll. På riktigt.”

21 jun 2022
Samtliga 32 klubbar i Allsvenskan och Superettan erbjuder tusentals supportrar att vara med och skriva boken ”Fotboll. På riktigt.” Bakom boken står intresseorganisationen Svensk Elitfotboll som vill lyfta fram berättelser om stora känslor och vad som är viktigt. På riktigt. Boken kommer finnas i handeln i november.

Superettans omgång 23-24 fastställda

16 jun 2022
Två Superettanomgångar i september är fastställda. Det gäller omgång 23 och 24 som spelas mellan 10-18 september.

Amar Muhsin är Månadens Spelare i maj

9 jun 2022
AFC Eskilstunas skytteligaledare Amar Muhsin tar hem utmärkelsen Månadens Spelare i Superettan i maj. – Jag är oerhört glad att jag har fått pris som månadens spelare, det är ett bevis på att hårt jobb lönar sig, säger den 24-årige anfallaren.

Magnus Haglund vinner Månadens Tränare i maj

9 jun 2022
Magnus Haglund ledde Halmstads BK till fem raka segrar och ett kryss i maj. Nu har han röstats fram till Månadens Tränare i Superettan.

De kan bli Månadens Tränare i maj

2 jun 2022
En nykomling och de två topplagen har sina tränare nominerade när maj månads främsta tränare ska utses.

Nominerade till Månadens Spelare i maj

2 jun 2022
Sommaruppehållet är här och det är dags att dela ut årets andra Månadens Spelare-pris. Skytteligaledaren och ett etablerat mittbackspar är nominerade.

Kryss i nykomlingsmötet

30 maj 2022
En sen kvittering från hemmalaget gör att mötet mellan Utsiktens BK och Skövde AIK på Bravida Arena slutar 1–1.

Svängigt när ÖIS och Dalkurd kryssade

29 maj 2022
Dalkurd FF vände 2–0-underläge till 3–2-ledning borta mot Örgryte IS, men hemmalagets Alexander Ahl-Holmström skulle få sista ordet i matchen med en sen kvittering till 3–3.

Nilsson Säfqvist fixade HBK:s kvittering

28 maj 2022
Tidiga mål, sena mål och en målvaktsbalja. Det var en händelserik lördag i Superettan.

Målsnål tisdag i Superettan

24 maj 2022
I Jönköping blev Oscar Lennerskog ensam målskytt när Skövde AIK äntligen tog tre poäng igen. Bottenmötet på Jämtkraft Arena slutade mållöst.

”Vi tror på individuella åtgärder som ett hållbart arbetssätt”

24 maj 2022
I en publikundersökning gjord av Upplevelseinstitutet uppger 94% av alla elitfotbollsbesökare i landet att de känner sig trygga inne på arenan och i inledningen av årets säsong så stod det klart att publikantalet på arenorna i Allsvenskan har ökat med 4.5% jämfört med den senaste publiksäsongen 2019. Av de cirka 2,5 miljoner arenabesök som görs varje år på matcherna i Allsvenskan och Superettan så är det endast ett fåtal individer som begår ordningsstörningar. Likväl måste svensk elitfotboll givetvis ta ansvar för att motverka och hantera de störningar som ändå inträffar.

HBK ångar på – sjunde raka segern mot BP

23 maj 2022
Måndagskvällen i Superettan bjöd på segrar för Halmstads BK, Örebro SK och Utsiktens BK.