Inför avslutningen: Kvalstriden

26 november, 2021 kl 09:36 Lördagen bjuder på den sista omgången av Superettan och det är spännande kring kvalplatsen neråt. GAIS är redan klara för kval, men ett av sex andra lag kommer tvingas kvala sig kvar i Superettan.

Kvalmatcherna till Superettan spelas den 2:a och 5:e december (skulle Örgryte hamna i kvalet kommer datum att ändras). GAIS ställs mot Dalkurd och laget som hamnar på plats 13 i Superettan kommer ställas mot Skövde AIK. Så här ser förutsättningarna ut inför helgens avgörande.

8. Örgryte IS, 38 poäng (37–38 i målskillnad)
Omg 30:
Vasalunds IF (h)
Kommentar: Har det bästa utgångsläget och det är klart det känns tufft för Akropolis att plocka igen tre poäng och 14 mål på en match. Men i teorin är ÖIS fortfarande inte säkra än. Men som ni redan räknat ut räcker det med en poäng för att säkra kontraktet i Superettan.

9. AFC Eskilstuna, 37 poäng (40–41)
Omg 30:
Landskrona BoIS (h)
Kommentar: Ställs mot ett Landskrona BoIS som fortfarande har en liten, liten chans att nå kvalplatsen mot Allsvenskan. Skönt för AFC Eskilstuna att att ha fyra lag som måste ta sig förbi de orange i sista omgången. Om man förlorar sin match är det således fyra andra matcher som ska gå emot laget för att det ska bli kvalplats.

10. IK Brage, 36 poäng (38–41)
Omg 30:
Falkenbergs FF (b)
Kommentar: IK Brage har fin form och två raka segrar. Nu ställs man mot redan nedflyttningsklara Falkenberg som bara har att undvika jumboplatsen att spela för. Bra läge för Brage som behöver tre poäng för att vara säkra på fortsatt spel i Superettan 2022.

11. Västerås SK, 35 poäng (34–38)
Omg 30:
Helsingborgs IF (b)
Kommentar: VSK är ett av tre lag på 35 poäng och nu ställs man mot ett Helsingborgs IF som jagar en kvalplats till Allsvenskan. VSK har sex raka matcher utan förlust, men de tre senaste har slutat oavgjort. När VSK och HIF möttes i juli vann skåningarna med 4–0 i Västerås.

12. Jönköpings Södra, 35 poäng (31–36)
Omg 30:
Trelleborgs FF (b)
Kommentar: J-Södra har ett mål sämre målskillnad än VSK och är tolva just nu. Ett Trelleborg utan något att spela för väntar på Vångavallen. Men smålänningarna har elva raka matcher utan seger i Superettan och får hålla tummarna för att den kommer nu när den behövs som mest.

13. Akropolis IF, 35 poäng (27–42)
Omg 30:
Östers IF (b)
Kommentar: Inför den sista omgången ligger Akropolis på kvalplats, men marginalerna upp är små. I avslutningen väntar ett Öster som inte har mer än äran kvar att spela om. Kan Akropolis upprepa bedriften från i augusti då Marcus Burman gjorde matchens enda mål och säkrade tre poäng mot Öster.

14. GAIS, 31 poäng (29–39)
Omg 30:
GIF Sundsvall (h)
Kommentar: GAIS kommer att hamna på 14:e-platsen oavsett hur det går i sista matchen. Det innebär att man redan nu kan förbereda sig för kvalmatcherna den 2:a och 5:e december. För motståndet i kvalet står Dalkurd.

FOTO: Bildbyrån

Oavgjort på Borås Arena

9 aug 2022
IK Brage kom tillbaka två gånger om och säkrade en poäng i bortamötet med Norrby IF. Samtidigt slutade övriga två tisdagsmatcher 0–0.

Örgryte IS vann i Örebro

8 aug 2022
Ett tidigt mål från Anel Rashkaj räckte till seger för Örgryte IS borta mot Örebro SK. Samtidigt kunde BP och Jönköpings Södra bortaslå Västerås SK respektive AFC Eskilstuna.

Efterlängtad ÖFK-seger

7 aug 2022
Efter 13 raka matcher utan seger fick tabelljumbon Östersund äntligen fira tre poäng. Serieledande HBK vände underläge och plockade tre nya pinnar i toppen.

Sommarens övergångar i Superettan

4 aug 2022
Så här har ditt lag förändrats under sommaren.

Jönköpings Södra vände och vann

4 aug 2022
Jönköpings Södra vände och vann i hemmamötet med Västerås SK. Samtidigt plockade även Östers IF tre poäng på hemmaplan.

Nominerade till Månadens Tränare

4 aug 2022
Magnus Haglund, Kleber Saarenpää och Kristian Haynes har chansen att plocka hem priset som Månadens Tränare.

De kan bli Månadens Spelare i juli

4 aug 2022
Cooper Love, Baffo och Johansson är nominerade till priset som Månadens Spelare i Superettan i juli.

Halmstads BK starkast på Vångavallen

3 aug 2022
Halmstads BK tog nya poäng i toppen av tabellen via en fyramålsseger borta mot Trelleborgs FF.

Örgryte IS säkrade tre viktiga poäng

31 jul 2022
Örgryte IS lämnar nedflyttningsplatsen efter seger borta mot Utsiktens BK. Samtidigt kom Östers IF ikapp borta mot Västerås SK och lagen fick dela lika.

Viktig seger för Brage i Örebro

30 jul 2022
Brage tog tre poäng som gör att man hakar på i toppen. Lördagen bjöd annars på tre oavgjorda matcher, ett sent HBK-avgörande och en svängig match i Borås som slutade i TFF-seger.

Östers IF tog en efterlängtad seger

26 jul 2022
Östers IF säkrade sin första trepoängare sedan 28 maj – och hakar nu på i toppen i Superettan. Samtidigt delade Örgryte IS och Västerås SK på poängen i Göteborg.

Trelleborgs FF vände och vann mot Skövde AIK

25 jul 2022
Jack Cooper-Love gav sitt Skövde AIK ledningen – men under inledningen av den andra halvleken kunde Trelleborgs FF med två raka mål säkra segern.