Hallenius frälste Sundsvall mot Vasalund

Linus Hallenis avgjorde för GIF Sundsvall borta mot Vasalunds IF med sitt 2–1-mål i den 94:e minuten.

Kl. 13.00 under måndagen offentliggjordes att GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius vunnit Månadens Spelare i Superettan i augusti efter att anfallaren gjort fem mål på fyra matcher under den gångna månaden. När Giffarna ställdes mot Vasalunds IF på bortaplan var det dock högerbacken Robert Lundström som visade offensiva takter och dunkade in 1–0 via ribban redan i den sjätte minuten.

Giffarnas ledning stod sig till den 87:e minuten då Takuto Yasuoka kvitterade med ett påpassligt skott efter en hörna. Men Hallenius skulle få sista ordet på Skytteholm. I den fjärde stopptidsminuten pricksköt han in 2–1 lågt för gästerna, som därmed hakar på i toppen efter en tung trepoängare.