Gefle avgjorde sent mot Öster

Östers IF hämtade upp 2–0-underläge till 2–2 borta mot Gefle IF, men i slutminuterna kunde hemmalaget säkra tre tunga poäng.

Gefle IF – Östers IF: 3–2
Med tre raka förluster i ryggen tog Gefle emot Öster på Gavlevallen. Hemmalaget tog ledningen recis innan halvtid då Adrian Edqvist vispade in 1–0 efter en hörna, och 2–0 dunkade Antonio Yakoub in vid närmsta hörnet i halvt friläge på andra sidan pausvilan. Men Öster reste sig genom två mål från nära håll av Jesper Westermark och med en kvart kvar att spela var matchen återigen öppen åt båda hållen. I slutminuterna blev Anton Lundin matchvinnare för hemmalaget efter att ha väggat sig fram och avslutat lågt, och Gefle plockade tre tunga poäng i vårsäsongens sista omgång.

Västerås SK – Skövde AIK: 4–0
VSK befäster andraplatsen i tabellen efter att ha gjort fyra mål i andra halvlek mot Skövde. Store anfallaren Abdihakim Ali, som byttes in i halvtid, blev en katalysator för resultattavlan då han lade in 1–0 från nära håll i den 58:e minuten, och sedan rullade det på. Olle Edlund skruvade in 2–0 från distans, Max Larsson krutade in 3–0 från ungefär samma avstånd, och på stopptid kunde Ali sätta kronan på verket genom att nicka in 4–0 på hörna.

Utsiktens BK – GIF Sundsvall: 5–0
Utsikten går på uppehåll som serieledare efter en övertygande 5–0-seger mot GIF Sundsvall under lördagen. Det tog hemmalaget 39 minuter att hitta ett ledningsmål, men väl efter att Wilhelm Nilsson lagt in 1–0 i vänsterposition i straffområdet så rann det på. Stekheta anfallaren Lucas Hedlund nätade för sjunde matchen i rad genom att trycka in ett långskott via ribban i den 48:e minuten, och åtta minuter senare rullade Albin Skoglund in 3–0 i friläge. Fredrik Martinsson fintade sig förbi en försvarare i straffområdet och tryckte upp 4–0 i taket i den 73:e minuten, och i slutminuten gjorde inhopparen Karl Landsten sitt första Superettan-mål genom att borra in 5–0 i högra krysset.

Jönköpings Södra – Trelleborgs FF: 3–1
Trelleborgs FF fick med sig ett tidigt ledningsmål på Stadsparksvallen då Henry Offias låga inlägg styrdes i eget mål av en hemmaförsvarare. Men J-Södra skulle få samma flyt med sig senare i matchen då ett lågt högerinlägg styrdes in av en TFF-back fram till 3–1. Innan dess hade Pashang Abdulla kvitterat med ett distinkt avslut i straffområdet och Robin Book gett hemmalaget ledningen på straff.