Galen vändning när AFC vann

7 maj, 2022 kl 17:16 AFC gjorde fem mål sista kvarten och fixade tre poäng hemma på Tunavallen.

BP – Trelleborgs FF 4-2
Hemma på Grimsta fick BP en smakstart och inom loppet av 13 minuter hade man 2-0. Marijan Cosic inledde målskyttet innan Oscar Pettersson fyllde på. När Rodin Deprem gjorde 3-0 fem minuter in i den andra halvleken kändes segern klar för hemmalaget. Henry Offia reducerade visserligen för gästerna minuten senare, men Oscar Pettersson satte 4-1 bara minuterna efter reduceringen. På tillägggstid reducerade TFF igen, men BP höll undan och vann med 4-2.

AFC Eskilstuna – Västerås SK 5-2
Gästerna gick upp till 2-0 efter en imponerande första halvtimme och såg ut att ha matchen och de tre poängen i en liten ask. Men med kvarten kvar släppte allt för hemmalaget. Abdelkarim Chaouche reducerade till 2-1 och efter det släppte man på alla bromsar. I den 80:e minuten kvitterade Amar Muhssin. Minuten senare satte Andre Alsanati snyggt 3-2 innan Muhsin på nytt hittade nätet i den 83:e. Fyra mål på nio minuter och en mäktig upphämtning från AFC. På tilläggstid spikade Joel Berhane slutresultatet till 5-2.

Östers IF – Norrby IF 2-0
I Växjö var det frisparkar som gällde för hemmalaget. Efter 0-0 i paus satte Mattias Pavic 1-0 på frispark från långt håll med kvarten kvar. Tvåan fixade Adam Bergmark Wiberg när han dundrade in en frispark från straffområdslinjen med fem minuter kvar.

FOTO: Bildbyrån

Tusentals supportrar skriver boken ”Fotboll. På riktigt.”

21 jun 2022
Samtliga 32 klubbar i Allsvenskan och Superettan erbjuder tusentals supportrar att vara med och skriva boken ”Fotboll. På riktigt.” Bakom boken står intresseorganisationen Svensk Elitfotboll som vill lyfta fram berättelser om stora känslor och vad som är viktigt. På riktigt. Boken kommer finnas i handeln i november.

Superettans omgång 23-24 fastställda

16 jun 2022
Två Superettanomgångar i september är fastställda. Det gäller omgång 23 och 24 som spelas mellan 10-18 september.

Amar Muhsin är Månadens Spelare i maj

9 jun 2022
AFC Eskilstunas skytteligaledare Amar Muhsin tar hem utmärkelsen Månadens Spelare i Superettan i maj. – Jag är oerhört glad att jag har fått pris som månadens spelare, det är ett bevis på att hårt jobb lönar sig, säger den 24-årige anfallaren.

Magnus Haglund vinner Månadens Tränare i maj

9 jun 2022
Magnus Haglund ledde Halmstads BK till fem raka segrar och ett kryss i maj. Nu har han röstats fram till Månadens Tränare i Superettan.

De kan bli Månadens Tränare i maj

2 jun 2022
En nykomling och de två topplagen har sina tränare nominerade när maj månads främsta tränare ska utses.

Nominerade till Månadens Spelare i maj

2 jun 2022
Sommaruppehållet är här och det är dags att dela ut årets andra Månadens Spelare-pris. Skytteligaledaren och ett etablerat mittbackspar är nominerade.

Kryss i nykomlingsmötet

30 maj 2022
En sen kvittering från hemmalaget gör att mötet mellan Utsiktens BK och Skövde AIK på Bravida Arena slutar 1–1.

Svängigt när ÖIS och Dalkurd kryssade

29 maj 2022
Dalkurd FF vände 2–0-underläge till 3–2-ledning borta mot Örgryte IS, men hemmalagets Alexander Ahl-Holmström skulle få sista ordet i matchen med en sen kvittering till 3–3.

Nilsson Säfqvist fixade HBK:s kvittering

28 maj 2022
Tidiga mål, sena mål och en målvaktsbalja. Det var en händelserik lördag i Superettan.

Målsnål tisdag i Superettan

24 maj 2022
I Jönköping blev Oscar Lennerskog ensam målskytt när Skövde AIK äntligen tog tre poäng igen. Bottenmötet på Jämtkraft Arena slutade mållöst.

”Vi tror på individuella åtgärder som ett hållbart arbetssätt”

24 maj 2022
I en publikundersökning gjord av Upplevelseinstitutet uppger 94% av alla elitfotbollsbesökare i landet att de känner sig trygga inne på arenan och i inledningen av årets säsong så stod det klart att publikantalet på arenorna i Allsvenskan har ökat med 4.5% jämfört med den senaste publiksäsongen 2019. Av de cirka 2,5 miljoner arenabesök som görs varje år på matcherna i Allsvenskan och Superettan så är det endast ett fåtal individer som begår ordningsstörningar. Likväl måste svensk elitfotboll givetvis ta ansvar för att motverka och hantera de störningar som ändå inträffar.

HBK ångar på – sjunde raka segern mot BP

23 maj 2022
Måndagskvällen i Superettan bjöd på segrar för Halmstads BK, Örebro SK och Utsiktens BK.