GAIS och Falkenberg höll nollan mot varandra

25 september, 2021 kl 14:58 GAIS och Falkenbergs FF tar en poäng var i streckstriden efter 0–0 på Gamla Ullevi under lördagen.

GAIS – Falkenbergs FF: 0–0
Lördagen inleddes med en streckstridsmatch mellan GAIS och Falkenberg. Hemmalaget tog tre poäng efter att ha gjort fyra mål borta mot IK Brage i förra omgången, men hade inte samma flyt framför mål på Gamla Ullevi idag. Gästerna kom från två raka förluster, och även om det inte blev några mål framåt idag så innebär den hållna nollan att FFF för tillfället närmar sig kvalplatserna med en vunnen poäng, medan GAIS tar ett steg framåt på säker mark.

Landskrona BoIS – Norrby IF: 1–0
Landskrona har varit ett topplag sedan säsongsstarten, men svagare form har gjort att laget fallit ifrån under den senaste månaden. Under lördagen lyckades man dock bärga en 1–0-seger hemma mot Norrby, som även de har toppaspirationer. Matchens enda mål gjordes av Robin Hofsö som rullade in 1–0 till BoIS i friläge i mitten av den andra halvleken.

Vasalunds IF – Akropolis IF: 0–1
Akropolis tog tre tunga poäng i streckstriden borta mot Vasalund, som fortsatt ligger på nedflyttningsplats. Målet i matchen kom turligt för gästerna då mittbacken Sotirios Nikopoulos långboll från mittplanen gick hela vägen in i mål i den 22:a minuten.

Västerås SK – GIF Sundsvall: 1–2
Sundsvall har fått upp ångan och går upp på tredje plats i Superettan efter bortaseger mot VSK under lördagseftermiddagen. Linus Hallenius högg in 1–0 på en lös boll i straffområdet efter 17 minuters spel, och fyra minuter senare dundrade unge Ludvik Nåvik in 2–0 från distans. Erik Björndahl reducerade för hemmalaget med en saxspark i den andra halvleken, men Giffarna höll undan och tog tre tunga poäng.

Jönköpings Södra – IK Brage: 0–0
Brage ligger kvar på negativ kvalplats, medan Jönköpings Södramissade chansen att haka på Sundsvall och Landskrona i toppstriden, då lördagens möte mellan lagen på Stadsparksvallen slutade 0–0.

Foto: Bildbyrån

Blytung stopptidsseger för Brage

17 okt 2021
IK Brage klättrar rejält i tabellen efter söndagens bortaseger mot toppaspirerande Norrby IF.

IFK Värnamo fortsätter vinna

16 okt 2021
Nykomlingen IFK Värnamo plockade en ny trea borta mot GAIS och toppar tabellen med fem omgångar kvar att spela.

Linus Hallenius är Månadens Spelare igen

15 okt 2021
GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius plockar hem Månadens Spelare i september, vilket gör att han vinner utmärkelsen för andra månaden i rad. – Min form har varit precis som lagets. Vi har varit starka, då är det lättare att skina individuellt, säger Hallenius.

Henrik Åhnstrand är Månadens Tränare

15 okt 2021
GIF Sundsvall har gått som tåget i Superettan, vann fyra av fem matcher i september och är med i toppstriden på allvar. För lagets fina prestation belönas Henrik Åhnstrand med priset som Månadens Tränare.

Delad pott mellan J-Södra och Giffarna

14 okt 2021
GIF Sundsvall skaffar sig luft ned till tredjeplatsen efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra under torsdagskvällen.

Simon Johansson tremålshjälte för VSK

5 okt 2021
I jakten på nytt kontrakt plockade Västerås SK tre viktiga poäng hemma mot GAIS. Samtidigt kryssade Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i ett hett Skånederby.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i september

5 okt 2021
Tre formstarka målskyttar tävlar om priset som Månadens Spelare i Superettan. Samtidigt hittas de nominerade till Månadens Tränare hos GIF Sundsvall, Östers IF och IFK Värnamo.

Delad pott mellan botten och toppen

4 okt 2021
Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Akropolis drog längsta strået mot AFC

3 okt 2021
Akropolis IF tar tre viktiga poäng i streckstriden efter att Cesar Weilid avgjort söndagens hemmamöte med AFC Eskilstuna.

IFK Värnamo utökar serieledningen

30 sep 2021
Serieledande IFK Värnamo har sex poäng ned till närmsta lag i tabellen efter torsdagskvällens 3–2-seger hemma mot Västerås SK.

Fjärde raka för Sundsvall

29 sep 2021
Publiken var tillbaka på Superettanarenorna och de fick bland annat se ett sprakande Göteborgsderby och ett GIF Sundsvall som tog sin fjärde raka seger.

Förebyggande arbete för framtida publikmatcher

29 sep 2021
Elitfotbollen gör sig redo att öppna upp läktarna på nytt. Parallellt med det läggs ett visst fokus på det förebyggande arbetet att freda samhället mot framtida virus. – Vi har sedan i somras ett samarbete med Pandemifonden som främjar kunskap och forskning och som förhoppningsvis bidrar till att vi aldrig hamnar i den här situationen igen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.