Fastställda avsparkstider för kvalet till Superettan

24 november, 2021 kl 12:59 Kvalmatcherna mellan de bägge tabelltvåorna från Ettan Fotboll och lag 13 och 14 från Superettan om en plats i nästa års Superettan spelas den 2:a och 5:e december. Svenska Fotbollförbundet har idag fastställt avsparkstiderna för matcherna.

Det är sedan tidigare klart att GAIS möte Dalkurd FF i ett dubbelmöte om en av platserna i Superettan 2022. I det andra mötet spelar Skövde AIK mot det lag som slutar på plats 13 i årets Superettan. Det vill säga Akropolis IF, AFC Eskilstuna, IK Brage, Jönköpings Södra, Västerås SK eller Örgryte IS.

Matcherna spelas 2 och 5 december med undantag om Örgryte IS skulle hamna i kval. I så fall måste en av matcherna flyttas på grund av att Örgryte IS och GAIS delar på samma arena. Matchstart för båda matcherna är 19:00 den 2 december medan kvalmatcherna den 5 december startar 14:00 och 16:00.

Kvalet till Superettan spelas enligt nedan:
Kvalmöte 1 (Lag 2 i Ettan Norra – Lag 14 i Superettan)
Match 1,
Dalkurd-GAIS, spelas torsdag 2 december kl. 19.00

Match 2,
GAIS-Dalkurd, spelas söndag 5 december kl. 16.00

Kvalmöte 2 (Lag 2 i Ettan Södra – Lag 13 i Superettan)
Match 1, 
Skövde AIK – Akropolis IF/AFC Eskilstuna/IK Brage/Jönköpings Södra/Västerås SK/Örgryte IS Fotboll spelas torsdag 2 december kl. 19.00

Match 2, 
Akropolis IF/AFC Eskilstuna/IK Brage/Jönköpings Södra/Västerås SK – Skövde AIK spelas söndag 5 december kl. 14.00 

(OBS! Om Örgryte IS deltar i denna match så tas en ny diskussion om matchens datum på måndag 29 november, med anledning av att Örgryte delar arena med GAIS som redan är klart för kvalet).

FOTO: Bildbyrån

Svenska Cupens gruppspel lottat

5 dec 2021
Här är alla åtta grupper i Svenska Cupens gruppspel 2022.

Skövde AIK och Dalkurd FF klara för Superettan 2022

5 dec 2021
Efter oavgjort i returen mot Akropolis vinner Skövde AIK dubbelmötet och kvalar upp till Superettan 2022. På Gamla Ullevi slutade den andra returen i kvalet med 1-1 och därmed tar Dalkurd över GAIS plats i Superettan nästa säsong.

Vem var bäst 2021? Här är alla nominerade spelare och ledare

3 dec 2021
Årets säsong av Superettan är färdigspelad och för första gången utses de bästa spelarna och ledarna i serien. Här är de som kan vinna pris i år.

Klebér Saarenpää är Månadens Tränare i november

3 dec 2021
IK Brages Klebér Saarenpää har utsetts till Månadens Tränare i Superettan.

Taha Ali är Månadens Spelare i Superettan

3 dec 2021
Taha Ali, Västerås SK:s 23 årige mittfältare, har röstats fram till Månadens Spelare i Superettan i november.

Dalkurd och Skövde går segrande ur första kvalmatcherna

2 dec 2021
I de två första matcherna i kvalet till Superettan var det de båda hemmalagen, tillika Ettan-lagen Dalkurd FF och Skövde AIK, som vann och skapade sig bäst utgångsläge inför söndagens returmöte.

Vinn julklappar från din favoritklubb – ny chans varje dag fram till julafton!

1 dec 2021
Idag är det premiär för Superettan och OBOS julkalender. Bakom luckorna gömmer sig varje dag en ny utmaning och ett nytt fint pris.

De kan bli Månadens Spelare och Tränare i november

30 nov 2021
Serien är färdigspelad och sex olika klubbar finns representerade när Månadens Spelare och Tränare i Superettan i november ska utses.

Fendrich ny på listan över elitfotbollens legendarer

29 nov 2021
Jönköpings Södras Fredric Fendrich tar plats på listan över Svensk Elitfotbolls legendarer. Under säsongen har Fendrich nått över de 400 matcher i Allsvenskan och/eller Superettan som krävs för att få utnämningen.

Sen kvittering skickar HIF till kval

27 nov 2021
Efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge blir det Helsingborgs IF som får chansen att kvala sig upp i Allsvenskan. I den andra ändan av tabellen får Akropolis och GAIS kvala för att försöka hålla sig kvar.

Inför avslutningen: Kvalstriden

26 nov 2021
Lördagen bjuder på den sista omgången av Superettan och det är spännande kring kvalplatsen neråt. GAIS är redan klara för kval, men ett av sex andra lag kommer tvingas kvala sig kvar i Superettan.

Fastställda avsparkstider för kvalet till Superettan

24 nov 2021
Kvalmatcherna mellan de bägge tabelltvåorna från Ettan Fotboll och lag 13 och 14 från Superettan om en plats i nästa års Superettan spelas den 2:a och 5:e december. Svenska Fotbollförbundet har idag fastställt avsparkstiderna för matcherna.