Dubbla hemmasegrar i söndagsmatcherna

IFK Värnamo hakar på i toppen och AFC Eskilstuna tog andra raka segern i Superettan.

AFC Eskilstuna – Örgryte IS 4-0
Ett formstarkt Örgryte kom till Tunavallen, men släppte redan i den första halvleken in dubbla mål. Viktor Götesson gav hemmalaget ledningen efter 25 minuter och bara kvarten senare satte Abdelkarim Chaouche tvåan.

När Adam Larsson satte 3-0 med kvarten kvar av matchen var segern säkrad för de orange. Med fem minuter kvar löpte sig Aliyu Yakubu genom ett uppgivet bortaförsvar och satte 4-0–målet.

IFK Värnamo – Vasalunds IF 1-0
IFK Värnamo fortsätter övertyga. I dagens nykomlingsmöte på Finnvedsvallen stod det 0-0 efter den första halvleken. Med tio minuter kvar av matchen kom ett inspel från vänster mot gästernas mål. Hemmalagets Oscar Jansson nådde först på bollen och stötte in segermålet.

I och med segern är IFK Värnamo tvåa i tabellen. Strax bakom nykomlingskollegan Landskrona BoIS. Vasalund är fortsatt kvar på 14:e plats med sina tio inspelade poäng.