Discoverys sändning av Norrby – AFC Eskilstuna uteblir

23 maj, 2021 kl 12:05 Gårdagens stora brand i Borås har tvingat Norrby IF till att flytta sin match mot AFC Eskilstuna till klockan 14 under söndagen. Efter stor ansträngning från klubbarna, Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och discovery+ betyder det tyvärr att Discoverys sändning från matchen uteblir.

Branden i en livsmedelsbutik i Borås startade under fredagen och har fortsatt över helgen med stor rökspridning. Ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades och matchen mellan Norrby IF och AFC Eskilstuna som skulle ha spelats klockan 13 under lördagen 22 maj, men flyttades fram i två omgångar under lördagen för att sedan, enligt Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser, flyttas till söndagen kl 14.00.

Med ett tight matchsschema och flera samtida produktioner visade det sig att Discovery får problem med att producera matchen vid den tidpunkten. Alla parter har försökt att få till en senare starttid men på grund av bokad arena har man tillsammans med alla parter tvingats till det gemensamma beslutet att matchen spelas klockan 14.00 utan TV-produktion. 

– Vi är otroligt ledsna för detta men det blir en force majeure-situation här där olyckliga omständigheter tvingar oss att ta det här beslutet tillsammans med SvFF, SEF och klubbarna, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på discovery+. 

– Det är en väldigt tråkig situation. Det är som alla förstår extremt ovanligt att det här sker och vi hoppas alla har förståelse för att vi enligt tävlingsbestämmelserna måste spela matchen redan idag. Tyvärr innebär det att vi får göra det utan en TV-sändning. Det är extra olyckligt nu när vi inte har möjlighet att ha publik på arenan, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll.

Matchen mellan Norrby IF och AFC Eskilstuna spelas kl 14.00 23 maj.

Två snabba av Sundsvall sänkte GAIS

15 jun 2021
GIF Sundsvall är tillbaka på vinnarspåret efter en 2–0-seger hemma mot GAIS. Dennis Olsson och Niklas Dahlström gjorde målen för Giffarna.

Akropolis och Jelecak går skilda vägar

13 jun 2021
Akropolis IF meddelar att klubben och huvudtränaren Mirza jelecak går skilda vägar med omedelbar verkan. Dessutom lämnar sportchefen Georgios Gogas föreningen.

Påpasslig Offia segerskytt för Trelleborg

13 jun 2021
Trelleborgs FF bortabesegrade IFK Värnamo under söndagen. Henry Offia avgjorde för gästerna med ett påpassligt mål i den 31:a minuten.

IFK Värnamo-duon månadens tränare i maj

13 jun 2021
Robin Asterhed och Jonas Thern ledde sitt IFK Värnamo till tre segrar och en oavgjord i maj. För den bedriften belönas de med priset som Månadens tränare.

BoIS och Akropolis lördagsvinnare

12 jun 2021
Landskrona BoIS kliver upp i topp efter ny seger. Samtidigt plockade Akropolis IF sin andra trepoängaren för säsongen.

Alexander Ahl-Holmström är månadens spelare i maj

12 jun 2021
Efter ett hattrick och sammanlagt fyra mål i maj utses Alexander Ahl-Holmström till Månadens spelare i Superettan.

BoIS trea efter ny seger

8 jun 2021
Landskrona BoIS tog sin första bortaseger för säsongen när man besegrade GAIS med 3-1 i Göteborg.

AFC Eskilstuna och Melkemichel går skilda vägar

8 jun 2021
I ett pressmeddelande meddelar AFC Eskilstuna att Özcan Melkemichel och Ivan Ristic avslutar sina tjänster med omedelbar verkan.

Påkopplat J-Södra tog tredje raka segern

7 jun 2021
Två nya mål från Eric Johana Omondi låg bakom Jönköpings Södras tredje raka seger när man under måndagskvällen besegrade Akropolis IF med 4–1.

Efterlängtad seger för Falkenberg

6 jun 2021
Falkenbergs FF fick äntligen ta tre poäng när man besegrade Västerås SK inför publiken hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Målsnål start på Superettanhelgen

5 jun 2021
Det bjöds bara på sammanlagt två mål i dagens fyra Superettanmatcher. Målen gjordes av IK Brage och Trelleborgs FF som firar lördagskväll med tre poäng.

Rösta på månadens spelare och tränare

4 jun 2021
Alexander Ahl-Holmström, Dijan Vukojevic och Pontus Englund är nominerade till månadens spelare i Superettan under maj månad. Vem tycker du har varit bäst? Rösta på din favorit!