Dalkurd och Skövde går segrande ur första kvalmatcherna

I de två första matcherna i kvalet till Superettan var det de båda hemmalagen, tillika Ettan-lagen Dalkurd FF och Skövde AIK, som vann och skapade sig bäst utgångsläge inför söndagens returmöte.

Dalkurd FF – GAIS 2-1

På Studenternas IP i Uppsala mottog Dalkurd FF göteborgarna GAIS i den första av två kvalmatcher. Dalkurd har gått genom säsongen obesegrade på hemmaplan och det skulle inte heller bli någon ändring på det i säsongens sista hemmamatch. Matchen inleddes jämnt mellan de två lagen och chanser fanns åt båda hållen. Det var dock inget av lagen som fick utdelning på sina anfall. Det dröjde till den 64:e spelminuten innan matchens första mål gjordes av hemmalagets Rassa Rahmani. Genom ett distansskott i den 80:e minuten kvitterade Jonas Lindberg och matchen såg ut att gå mot oavgjort. Men i den 90:e minuten slog Samouil Izountouemoi ett inlägg som genom touch på GAIS-försvarare nådde mål och 2-1 var ett faktum.

Returmötet spelas på Gamla Ullevi på söndag, 5/12, kl. 16.00.

Skövde AIK – Akropolis IF 3-0

Inför en fin inramning på Södermalms IP skapade Skövde AIK sig ett bra utgångsläge inför returmötet mot Akropolis till helgen. Men det skulle dröja till första halvlekens sista minut innan matchens första mål kom. Genom en cykelspark slog Viktor Granath in ledningsmålet för Skövde efter en hörna. I andra halvlek kom hemmalaget ut med stort självförtroende och energi och kunde slå in både 2-0 och 3-0 innan 60 minuter var spelade genom Daniel Ask, respektive Elias Lindell. Akropolis jagade reducering men med ett starkt försvarspel kunde Skövde hålla undan.