Dalkurd besegrade decimerat Skövde

Dalkurd FF vann nykomlingsmötet med Skövde AIK under fredagskvällen. Slutsiffrorna skrevs till 3–1 efter att gästerna åkt på en utvisning i mitten av den andra halvleken.

Dalkurd FF – Skövde AIK: 3–1
Under fredagen offentliggjordes att Skövde AIK:s tränare Tobias Linderoth och anfallare Jack Cooper Love blivit utsedda till Månadens Tränare och Spelare i Superettan. Om april var en succé för klubben så har maj varit tuffare, och bortamötet med Dalkurd skulle bli anfallaren Cooper Loves tredje raka utan mål.

För Dalkurds del blev segern under fredagen en välkommen språngbräda efter den tunga 2–0-förlusten borta mot Utsikten i den förra omgången. Arian Kabashi gav hemmalaget ledningen med en stark nick i den nionde minuten, och efter pausvilan skulle DFF:s uppgift bli lättare på pappret då Vladislav Kreida visades ut för SAIK i den 68:e minuten.

Tre minuter senare pressade Frank Arhin in ett tungt 2–0-mål med en vänstervolley, och även om Aldin Basic reducerade för gästerna fortsatte Dalkurd att skapa heta målchanser. En av dem förvaltades till slut då Lukas Browning iskallt chippade in 3–1 i friläge i slutminuterna.