Nu kan du bli publicerad i världens första bok skriven av supportrar

FOTBOLL.
PÅ RIKTIGT.

Vad betyder kärleken till ditt lag i Allsvenskan eller Superettan för dig? Den frågan vill vi gärna ha svar på – och göra en bok av. Om din berättelse väljs ut kommer du att stå som medförfattare till världens första bok skriven av hundratals supportrar. 
Varför gör vi det här? Svensk elitfotboll är en folkrörelse som betyder något för miljontals människor. Det är vi stolta över och något vi ska fortsätt vårda och utveckla. Vi vill alltid att våra lag ska få mer och större resurser. Men det får inte ske på bekostnad av det som är genuint och äkta. Det får inte ske på bekostnad av den passion, gemenskap och närhet som ni supportrar ska uppleva. Och det får inte ske på bekostnad av att det är medlemmarna som äger klubbarna. Och det är här boken kommer in. 

Varför en bok? 
Vi vill att du ska berätta om de känslor som relationen till ditt lag innebär. Berätta om gemenskapen i att gå med någon på match, om passionen eller ångesten när ditt lag vunnit eller förlorat. Hur skönt det är att medlemmarna har den avgörande rösten i viktiga frågor eller hur härligt det är att se eldsjälarna som alltid jobbar i kiosken på arenan. Hjälp oss att göra kött och blod av att Allsvenskan och Superettan helt enkelt är "Fotboll. På riktigt". Boken är planerad att släppas till hösten och kommer till 100% att bestå av supportrarnas egna ord och berättelser.   
Vill du vara med? Fyll i formuläret nedan och skicka in i din berättelse till oss. Det kan vara ett citat, några rader eller hur mycket du vill. Alla berättelser är viktiga! Eftersom ett urval av texter kommer att göras kan vi tyvärr inte garantera att din berättelse kommer med i den färdiga boken. 

Vad får du? 
Alla som får sin berättelse publicerad i boken får ett exemplar. Dessutom lottar vi ut tio exemplar till alla som skickat in. 

Tävla om säsongsskort!Alla som skickar in en berättelse är också med i en tävling om säsongsskort till valfritt lag i Allsvenskan eller Superettan 2023. Vinnaren får två säsongskort – och alla som har bidragit är automatiskt med i tävlingen. 

Exempelberättelse:

Axel var 6 år när han för första gången följde med mig på allsvensk fotboll. Hans mamma var väl inte lika övertygad om att ett fullsatt Söderstadion skulle vara det bästa för vår förstfödde son, men så blev det i alla fall. 
Det kanske är en efterkonstruktion men jag ville så gärna att han skulle få känna det jag känt så många gånger. Känslan av att vara en del av något större. Passionen och energin. Jag valde en snäll match och vi var ute i god tid. Hand i hand gick vi upp från Gullmars mot arenan och när trängseln blev större lyfte jag upp honom på mina axlar, och där satt han och spanade med min grön-vita halsduk runt sin hals. Jag hade köpt små hörselkåpor som han hade på sig när han med spikrak rygg satt längst ut på stolen och tittade på både match och publik med stora ögon. Det var ärligt talat en ganska seg match och han somnade i min famn i pausvilan men på vägen hem hade ännu en Bajare blivit till. 
Tolv år senare så har jag och Axel varit på fler matcher än jag kan minnas. Det har verkligen min och hans pappa-son-grej. Vår ventil. Gudarna ska veta att vara pappa till en envis 18-årig kille har sina prövningar. Vi tjafsar och det är stängda dörrar allt för ofta. Inget gos längre om man säger så, ha ha. Därför är det så otroligt härligt att vi fortfarande har det här tillsammans. Att vi går på fotboll. 
Vi sitter i bilen och analyserar, resonerar, pratar laguttagning och tränarkaruseller. Älskar det. Men om jag måste välja en sak så är det jag älskar allra mest de innerliga kramar jag får av honom när vårt gemensamma lag gör mål. När vi vänder oss mot varandra, med glittrande ögon, skrattar, jublar och enas i en bamsekram. Vår ventil. Det är Allsvenskan för mig. /Calle

Fotboll. På riktigt.Vi är passion, engagemang och gemenskap.
Vi är hopp, förtvivlan och ångest.
Vi är ambition, kultur och demokrati.
Tillsammans fostrar vi morgondagens medborgare, dagens fotbollsspelare och framtidens legender.
Vi är lojaliteten, kärleken och känslorna som får mylla och betong att vibrera.
Vi är fotboll. På riktigt.