2-1-segrar för Örgryte och Norrby

Både Norrby IF och Örgryte IS vann sina söndagsmatcher mot Varbergs BoIS respektive IK Frej Täby med 2-1.

Diego Montiel och David Engström fortsätter sitt fina samarbete i Örgryte IS under säsongsinledningen. Idag slog Diego Montiel in 1-0 på straff tidigt mot IK Frej Täby, innan den offensive mittfältaren slog hörnan som mittbacken Engström nickade in till 2-0 i den 39:e minuten.

Frej Täby kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och fick in en reducering relativt tidigt då Nsima Peter lämnades fri framför mål, tog emot en passning, vände upp och lade in 2-1 lågt till vänster.

Det blev dock inga fler mål i matchen, och det var ändå Örgryte som var närmast att få nätet att rassla i slutminuterna: Marko Atanackovic stod nämligen för en fin reflexräddning när Emil Skogh tryckte av från nära håll i den 83:e matchminuten.

På Borås Arena tog hemmalaget Norrby IF ledningen efter 39 minuters spel. Matt Pyzdrowski i Varbergs BoIS-kassen kom ut och boxade bort ett högt inlägg, men bollen landade rakt hos Marcus Översjö som kunde lätta in 1-0 i öppen kasse.

Med knappt 20 minuter kvar att spela fick Varberg in ett kvitteringsmål då Parparim Beqaj snappade upp en boll utanför straffområdet och tryckte in 1-1 nere vid den vänstra stolpen.

Bara några minuter senare avgjordes dock matchen då Richard Yarsuvat drog upp ett anfall för Norrby, passade Adam Eriksson som tog emot bollen och dundrade in 2-1 från långt håll – ett mål som gav Norrby sin första seger för säsongen, medan Varberg inlett med två raka förluster.